Ekonomi Son Dakika: Fed faiz kararını açıkladı!

Son Dakika: Fed faiz kararını açıkladı!

26.07.2017 - 20:55 | Son Güncellenme:

İki günlük toplantının ardından Temmuz ayına ilişkin faiz kararını açıklayan Fed, gösterge faizi ve para politikasını değiştirmedi.

Son Dakika: Fed faiz kararını açıkladı

Amerikan Merkez Bankası Fed, beklendiği gibi faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 1,25'te bıraktı.

Haberin Devamı

Karar ardından yaptığı açıklamada Fed, Eylül ayında yapılacak toplantıdan sonra tahvil portföyünü yavaş şekilde küçültmeye başlayabileceğinin sinyalini verdi.

Federal Açık Piyasa Komitesi iki günlük toplantısının ardından yaptığı açıklamada, tahvil varlıklarını "göreceli olarak yakın" zamanda azaltmaya başlamayı beklediğini ifade etti. Fed yetkilileri, çok sayıda zayıf enflasyon rakamının bu yıl faiz oranlarını bir kez daha artırma planlarını değiştirdiği konusunda çok az işaret verdi.

Fed yetkilileri gösterge faizin yüzde 1-1,25 aralığında bırakılması kararını oy birliği ile aldılar. Yatırımcılar da Fed'den bugün bir faiz artırım kararı çıkmasını beklemiyorlardı.

Analistler, Fed'in bu yıl için yapması beklenen son faiz artırımını, 4 trilyon doların üzerinde mortgage ve Hazine kağıdını bu sonbaharda yavaş yavaş azaltılmaya başlamasının ardından Aralık ayında olmasını beklediklerini vurguladılar.

Haberin Devamı

Fed iki gün süren FOMC toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ekonominin ılımlı şekilde büyümekte olduğunu ve istihdam artışlarının güçlü olduğuna işaret etti. Ancak hem manşet enflasyon hem de çekirdek enflasyon ölçümlerinin düştüğünü not eden Fed, fiyat trendlerini dikkatli şekilde izleyeceklerini vurguladı.

Fed, tarihsel olarak Başkan'ın basın toplantısı yapmayacağı toplantılarda faiz artırmıyor.