Gündem Diyarbakır'da patlama! İşte son gelişme

Diyarbakır'da patlama! İşte son gelişme

10.05.2016 - 16:41 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da büyük bir patlama meydana geldi. Diyarbakır'da teröristler polis servis aracına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Batıkent Meydanı'nda polis servis aracının geçi sırasında meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Diyarbakırda patlama İşte son gelişme

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Dicle Bulvarında Diyarbakır- Elazığ yolundaki 7. Kolordo'nun yakınlarında ,PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi hastaneye sağlık kontrolüne götüren zırhlı polis midibüsüne saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi öldü, 12’si polis 45 kişi yaralandı. Saldırının bomba yüklü aracın, polis midibüsünün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirilerek düzenlendiği belirlendi. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan birinin bebek olduğu öğrenildi.

Maalesef yaralı sayısı her geçen dakika artıyor. Diyarbakır Valiliği'nin son açıklamasına göre, aralarında 12 polisin de bulunduğu 45 kişi yaralandı. Valilik saldırıda ölen 3 kişinin terör örgütü soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişi olduğunu açıkladı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’daki bombalı saldırıya ilişkin olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek bilgi aldı. Diyarbakır'dan gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Haberin Devamı

Saldırı, merkez Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı mevkiinde bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün PKK’ya yönelik Bismil İlçesi ile kent merkezinde düzenlediği operasyonlarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmeleri için polis midibüsüne bindirilerek hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

İçinde 7 şüpheli ile 9 polisin bulunduğu midibüsün Dicle Bulvarı üzerinden geçişi sırasında PKK’lıların daha önceden yol kenarına park ettiği bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

SON DAKİKA HABERİ: 3 ŞÜPHELİ ÖLDÜ...

Diyarbakır’ın her tarafından duyulan şiddetli patlamada polis aracında bulunan şüphelilerden 3’ü öldü, 4 şüpheli ile 9 polis yaralandı. Çevrede bulunan 3 polis ile biri bebek 29 kişi de patlamada çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın olduğu yerde büyük bir çukur açılırken çevredeki binalar ve araçlar büyük hasar gördü. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi, sivil yaralılarda kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgeye giden tüm yollar kapatılarak, frekans karıştırıcı Jammerli araçlar sevk edilerek, geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının ardından kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı

Haberin Devamı

BİNALAR DA HASAR GÖRDÜ

Yaralılar, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyubi Hastanesi ve Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sesi kentin büyük bir bölümünden duyuldu..Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda bina hasar gördü.Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluşurken, okul binası ile çevredeki çok sayıda bina ve araç hasar gördü.Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı.Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı. Sivil yaralıların büyük bölümünün saldırının meydana geldiği yered bulunan çay bahçesinde oturanlar olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, PKK’lıların bomba yüklü araçla polis midibüsüne düzenlediği saldırıda ölen 3 kişinin, PKK terör örgütü soruşturmasında gözaltına alınan şüpheliler olduğunu açıkladı. Yaralıların 16’sının hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtilen açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştı. Olayda 12 polis, 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmişti. Yapılan kimlik tespiti sonucunda yaşamını kaybeden şahısların doktor raporu almak için polis memurları tarafından hastaneye götürülen şüpheliler olduğu belirlenmiştir. Ayrıca olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 16 kişi tedavileri tamamlanarak saat 19.00 itibariyle taburcu edilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Saldırının ardından polis ekipleri olay yerinde tedaylı inceleme yaparak, delil topladı. Kentte alınan geniş güvenlik önlemleri devam ederken, saldırganları yakalamak için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

DAKİKA: SERVİS ARACINDA GÖZALTINDAKİLER VARDI

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Diyarbakır'daki saldırının gözaltındaki kişilerin polis eşliğinde hastaneye götüren zırhlı araca düzenlendiğini öne sürmüştü. Yarar, saldırıda 3 kişide bilinç kaybı yaşandığını ayrıca ağırlıklı olarak yaralananların gözaltındaki kişiler olduğunu söylemişti. Yarar, Diyarbakır'ın hemen her yerinden duyulan patlamaya ise 300-400 kiloluk bombanın neden olduğunu iddia etmişti.

Diyarbakırda patlama İşte son gelişme

31 MART'TA SALDIRI OLMUŞTU

31 Mart'ta da Diyarbakır otogarı yakınlarında, polis servisine bombalı saldırı düzenlenmiş 7 polis şehit omuş. 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivil yaralanmıştı

Haberin Devamı

BAŞBAKAN VALİDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’daki bombalı saldırıya ilişkin olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek bilgi aldı