Gündem Son Dakika Haberleri: PKK'ya ağır darbe

Son Dakika Haberleri: PKK'ya ağır darbe

13.08.2015 - 16:00 | Son Güncellenme:

Bir acı son dakika haberi de Hakkari'dan geldi. Hakkari Şemdinli'de şehit polisin ardından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonla dağdaki 4 terörist öldürüldü. Şemdinli'den gelen son haberlerini sizlere aktaracağız.

Son Dakika Haberleri: PKKya ağır darbe

SON DAKİKA HABERİ!

Bir polisin şehit olduğu saldırının ardından çıkan çatışmada biri kadın 4 terörist öldürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırı sonucu çıkan çatışmada, biri kadın 4 terörist öldürüldü. İlçe girişinde iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen terör örgütü mensuplarıyla olay yerine müdahale için gelen güvenlik güçleri arasında çıkan ve 1 özel harekat polisinin şehit olduğu çatışmanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda, biri kadın 4 terörist öldürüldü.

Kaçan teröristlerin, ölenlerin cesetlerini beraberlerinde götürdüğü belirlendi. Bölgede operasyon sürüyor.

Bomba yüklü araç alarmı

Haberin Devamı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlar tarafından içerisine bomba düzeneği yerleştirilmiş bir araç bulundu. Araç etrafında güvenlik şeridi oluşturan polis, bomba imha uzmanlarını bekliyor.

Edinilen bilgilere göre, vatandaşlar Habur Sınır Kapısı yolu üzeri Başverimli beldesi yakınlarında terk edilmiş bir araç gördü. Araçtan şüphelenen vatandaşlar, camını kırarak açtıkları aracı kontrol etti. Aracın bagajında piknik tüpleri ile desteklenmiş bomba düzeneği bulan vatandaşlar hemen durumu polise bildirdi. Olay yerine zırhlı araçlarla gelen polis, araç çevresine güvenlik şeridi çekti. Vatandaşlar da kendilerince önlem alarak, yolu araç lastikleri ile kapattı. Vatandaşlara zırhlı araçtan anons yapan polis, bomba yüklü araçtan uzaklaşmalarını istedi. Bölgeye bomba imha uzmanlarının gelmesi bekleniyor.

Hakkari'den yürek yakan haber!

Hakkari Yüksekova’da PKK saldırısında 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. İskenderun’da yüksek gerilim hattını onarmaya giden TEAŞ mühendisleri, direğin etrafına döşenen mayına bastı. İki mühendisten birinin bir bacağı koptu.

Kanlı terör olayları durmuyor.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün akşam yapılan açıklamada, saat 16.40’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyon halindeki birliklere bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Birliklerin derhal saldırıya karşılık verdiği ancak kahraman üç personelin şehit olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Hava harekatı başlatıldı
“Biri ağır olmak üzere altı kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekatına devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”
- Hatay İskenderun’da 10 Ağustos’taki bombalamanın ardından başlatılan operasyon nedeniyle onarıma gidemeyen TEAŞ ekibi dün Sabah Jandarma ve bomba imha uzmanları eşliğinde direği onarmaya gitti. TEAŞ Adana İletim başmühendislerinden İrfan Sofuoğlu ile İskenderun-2 Trafo Merkezi başmühendisi Fatih Acar, jandarmanın olası tuzaklara karşı köpeklerle patlayıcı araması yaptığı anda, direğin etrafına döşenmiş mayına bastı. Sofuoğlu’nun bir bacağı koptu.

Polislere ateş
- Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki bazı sokaklar PKK’nın gençlik yapılanması YDG- H üyeleri tarafından hendekler kazılarak trafiğe kapatıldı. Yolu trafiğe açmak için gece yarısı bölgeye çok sayıda polis sevk edilmesi üzerine olaylar çıktı. Saat 01.30 sıralarında PKK’lıların uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çıkan çatışmada arada kalan Fahrettin Budak (40) öldü, gösterici olduğu belirtilen Şaban Çelik yaralandı.
- Diyarbakır Silvan’da hendek kazan ve izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale eden güvenlik güçlerine, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 2 polis yaralandı.
- Mardin Nusaybin Abdülkadir Paşa mahallesinde sokaklara kazılan hendekleri iş makinesiyle kapatmaya çalışan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, PKK’lı teröristlerin sokağın girişindeki hendeğe koyduğu bombayı patlatması sonucu iş makinsında bulunan 2 polis memuru yaralandı.
- Tunceli’nin Pülümür İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı nizamiyesine kapalı kasa bir minibüsle önceki gece yarısı gelen bir PKK’lı araçtan inip nöbet kulübesine ateş ederek kaçtı. Kısa süre sonra bomba yüklü minibüs uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada yaralanan Uzman Çavuş Murat Kaba ile civarda oturan Gülizar Şahin adlı vatandaş Erzincan’a sevk edilirken, 3 yaralı Pülümür Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

İki askeri kaçırdılar
- Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan Yeniyazı Jandarma Karakolu’na PKK’lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Rıdvan Çakır Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer olayda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 2 polis hafif yaralandı.
- Şırnak’ta PKK tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahla polis lojmanlarına yapılan saldırıda nöbet kulübesindeki 2 polis memuru hafif yaralandı.
PKK militanları, Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek, durdurulan araçlar arasında yer alan iki ayrı yolcu otobüsünde bir er ve bir uzman çavuşu kaçırdı.

Haberin Devamı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.

Haberin Devamı

Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırılırken, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

TUNCELİ'DE SALDIRI

Haberin Devamı

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.30 sıralarında İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na bomba yüklü minibüsle saldırmak istedi. Komutanlığın nizamiyesine kapalı kasa minibüsle gelen 1 PKK'lı araçtan indikten sonra askerlerin nöbet kulübesine uzun namlulu silahla ateş ederek kaçmaya başladı. PKK'lı kaçarken araçtaki bombayı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Büyük bir gürültüyle patlayan minibüs paramparça olurken, çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlamada 1 asker ile çevredeki evde bulunan 1 kadın yaralandı. Ormanlık alana kaçan PKK'lıyı etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatılıp, ilçenin giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı.


Tunceli Valisi Osman Kaymak, ilk bilgilere göre patlamada çevredeki evlerin birinde yaşayan 1 kadının yaralandığını söyledi.
Pülümür Belediye Başkanı Hüsnü Tosun, saldırının ardından ambulansla kendisinin de olay yerine gittiğini belirterek, "Patlatılan araç kapalı kasa bir minibüstü ve araç paramparça olmuştu. Ortalık savaş alanı gibiydi. Bölgede büyük bir çukur da oluşmuş. Biz bir yaralanan 1 uzman çavuş ile 1 sivil vatandaşı ambulansla Erzincan'a sevk ettik" dedi.

Pülümür Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı yakınında oturan İsmail Şahin, gelen bir aracın nizamiye önünde büyük bir gürültüyle patladığını belirterek, "Evimizin camları kırıldı. Kırılan cam parçalarının isabet ettiği eşim Gülizar Şahin yaralandı. Eşimi ambulansla Erzincan'a hastaneye götürüyoruz" dedi.

VATANDAŞI TEHDİTLE KALLEŞ SALDIRI!

Şırnak'tan bir son dakika haberi daha geldi.Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarında, Kato Dağı eteklerinde bulunan Boğazören Jandarma Karakolu’na öğlen saatlerinde PKK bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Beytüşşebap İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Bolağaç ile Pirinçli köyleri arasındaki Boğazören Jandarma Karakolu’na bugün saat 12.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Plakası açıklanmayan aracı karakol kapısına getiren kişi inerek, "Bomba var" diye kaçtı, ardından da araç içindeki bomba infilak etti.

SÜRÜCÜ: ÖLÜMLE TEHDİT EDİP BOMBA KOYDULAR

Can kaybının meydana gelmediği patlama sırasında kamyonet yanarak kullanılmaz hale gelirken, aracı bırakıp kaçan sürücü kısa sürede yakalandı. Araç sürücüsünün verdiği ilk ifadede, yolda silahlı bazı kişilerin kendisini durdurarak kamyonete bomba yerleştirdiğini ve karakola götürmesi için ölüm tehdidinde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, sürücünün verdiği bilgiler doğrultusunda operasyon başlatıldı.

KENDİ ÜYELERİNİ UYARDILAR, VATANDAŞI YOLLADILAR!

Terör örgütü PKK, son dönemde peş peşe benzer şekillerde intihar saldırıları düzenlemişti. Son olarak İstanbul Sultanbeyli'deki intihar saldırısı ve çatışmada 3 terörist de ölünce örgüt "Tamamen intiharı hedefleyen saldırılar yapmayın" diye uyarmıştı.

Teröristler bu son olayda kendileri yerine tehdit edilen sürücüyü ölüme gönderdi. Söz konusu kişi karakol önünde "Bomba var" diye bağırıp kaçınca hain tuzak bozulmuş oldu.