Gündem Son dakika: Hendek avcısı PÖH’ler ve JÖH'ler emir bekliyor!

Son dakika: Hendek avcısı PÖH’ler ve JÖH'ler emir bekliyor!

31.01.2018 - 07:36 | Son Güncellenme:

Doğu ve Güneydoğu’da hendek açan PKK’lı teröristlerin ve evlere kurulan bombalı tuzakların temizlenmesinde büyük rol alan Polis Özel Harekat timleri ve Jandarma Özel Harekat timleri Afrin’de de görev yapacak.

Son dakika: Hendek avcısı PÖH’ler ve JÖHler emir bekliyor

Zeytin Dalı Harekatı’nda belirli hedeflerin ele geçirilmesinin ardından meskun mahal operasyonu için ikinci aşamaya geçildi. Afrin merkezde sivil halkın evlerine yerleşen, buralarda tuzaklama ve mühimmat yığınağı yapan teröristlerin temizlenmesi için Mehmetçik, adım adım ilerleyecek. Sur, Cizre, Silopi’de benzer taktiği uygulayan PKK’yı omuz omuza hendeğe gömen Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat'a “hazır ol” emri verildi. Önümüzdeki süreçte PÖH’ler ve JÖH'ler sınır ötesi görevine gidecek.

Haberin Devamı

DENEYİMLİLER SEÇİLİYOR

Yapılan değerlendirmede timler, özellikle Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı mücadele yürütmüş deneyimli PÖH’lerden oluşturuluyor. Teröristlerin taktiklerini iyi bilen, tuzaklara karşı taktik geliştiren timler bölgede sivil kaybının yaşanmasının da önüne geçecek.