Dünya Son dakika... Bebeği kurtaran kahraman göçmene Fransız vatandaşlığı verildi!

Son dakika... Bebeği kurtaran kahraman göçmene Fransız vatandaşlığı verildi!

28.05.2018 - 07:43 | Son Güncellenme:

Fransa Paris'te balkonda asılı kalan bebeği 30 saniyede tırmanarak hayatta tutan 22 yaşındaki göçmen, yalnızca ülkede değil dünya çapında ses getirdi. Paris yönetimi, Malili Mamadu Gassama'ya bugün Fransız vatandaşlığı verdi. Kahraman göçmen, Fransa lideri Macron tarafından resmi olarak ağırlandı.

Son dakika... Bebeği kurtaran kahraman göçmene Fransız vatandaşlığı verildi

Fransa'nın başkenti Paris'e dört ay önce gelen Malili göçmen Mamadu Gassama, bugün Fransız vatandaşlığı aldı. Gassama'yı ülke çapında kahramana dönüştüren ise, dördüncü kattan düşmek üzere olan bir çocuğu inanılmaz bir şekilde kurtarması oldu.

Haberin Devamı

'Örümcek adam' lakabı takılan göçmen, tesadüfen geçtiği sokakta bir bina önünde toplanmış kalabalığı gördü. Bir bebeğin balkondan sarktığını fark eden Gassama, etrafta toplananların şaşkın bakışları arasında hızla yukarıya doğru tırmanmaya başladı.

Dört katı yalnızca ellerini kullanarak tırmanıp balkondan asılı kalan çocuğa ulaşan Gassama'nın görüntüleri, sosyal medyada anında yayıldı. Kahraman ilan edilen göçmen Gassama, "Yaptım çünkü o bir çocuk" dedi.

Gassama, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı'nda ağırlandı. Fransız makamları, göçmene vatandaşlık verileceğini resmen açıkladı.