Gündem İzdivaçcı ablalar, bir kadını 3 erkeğe önermiş....

İzdivaçcı ablalar, bir kadını 3 erkeğe önermiş....

18.12.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) ‘izdivaç’ sorumlularına yönelik İstanbul merkezli 20 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda aranan 106 şüpheliden 65’i gözaltına alınırken, örgütün bekar mensuplarına yönelik çarpıcı evlilik çalışması ByLock yazışmalarında ortaya çıktı. Örgütün ‘izdivaç’ sorumlusu ‘Abi’ ve ‘Abla’ların, listelerindeki kadın eş adaylarını “A”, “B”, “C” ve “Turist” diye 4 ayrı kategoriye ayırdıkları öğrenildi.

İzdivaçcı ablalar, bir kadını 3 erkeğe önermiş....

MİT ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca terör örgütü FETÖ/PDY nin gizli haberleşme programı ByLock kullanıcılarına yönelik olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında geçtiğimiz Eylül ayında ByLock kullanıcısı olarak gözaltına alınan örgüt üyesi bir kadının yazışmalarının incelemesinden örgüt içerisinde izdivaç ablası olarak görev yaptığı tespit edildi. Detaylı incelenen yazışmalarda örgüt içerisindeki bekar kadın ve erkeklere eş temin ettiği ve listeler oluşturduğu belirlenen örgüt üyesi kadının, yazışmalarda bulunduğu şahısları listelediği ve irtibata geçtiği diğer izdivaç abi ve ablalarıyla bekar örgüt üyelerine eş tayin ettiği ve etmeye çalıştığı tespit edildi.

ByLock yazışmalarında adı geçen örgütün İstanbul'daki 5 "izdivaç ablası"na ve 2 " izdivaç abisi"ne ulaşılırken, örgüt izdivaççılarının 2014 yılı sonrasında 73'ü kadın, 99 örgüt üyesini evlendirdiği tespit edildi. Tespitlerin ardından 7 örgüt izdivaççısı ile 99 evlendirilen örgüt üyesinin yakalanması için dün sabah 20 kentte harekete geçen İstanbul Organize ekipleri haklarında gözaltı kararı bulunan 65 şüpheliyi adreslerinde gözaltına alırken 41 şüpheliyi adreslerinde bulamadı.

İÇ İSTİHBARATI SAĞLAMAK İÇİN

Yapılan soruşturmada örgütün iç evliliklerle, gizliliği sağlamayı hedeflediği tespit edilirken, bu yöntemle örgüt içi istihbarat ağının kurulmasının sağlanmaya çalışıldığı belirlendi. Bu yöntemle örgütün üyeleri arasında örgüt dışına çıkmaya çalışanların üzerinde baskı kurulduğu belirlendi.

TUĞBAYI HEM AYDIN'A HEM VEHBİ'YE GÖNDERELİM Mİ

Polisin ele geçirdiği" Bylock" listesinde belirlenen isimlerin kendi arasındaki yazışmaları da dikkat çekti. O yazışmalarda, FETÖ ablalarından birinin FETÖ üyesi bir kadın profiliyle ilgili " Tuğba'yı hem Aydın'a hem Vehbi'ye gönderelim mi?" şeklindeki yazışması dikkat çekerken, başka bir yazışmada ise, "Hocam izdivaça bakan yeni abi ile oraya gelip teyitleşelim mi? Bylock vs. veya ben abiyle CV'leri vereyim mi" diye yazışıldığı tespit edildi.

'HANGİSİNİ BEĞENİRSE'

Yazışmalarda örgütün aynı kadın profilini 3 kişiye gönderdiği ve üç kişiye göndermenin sorun olup olmayacağının tartışıldığı da tespit edilirken, "Hangisi beğenirse onunla evlenir" ifadelerinin yazışmalarda yer aldığı öğrenildi.

DIŞİŞLERİ GÖREVLİSİ "TURİST"

Yazışmalarda örgütün, kadın ve erkekleri A,B,C kategorisine ayırdığı ve evlilikle ilgili mülakat yaptığı da tepit edildi. A Grubu erkeklerin "Devletin üst kademesi", B Grubu "Üst düzey polis, asker", C Grubu "Daha az önemli kişiler" olarak adlandırılan listede ayrıca görevlere göre de isim kolları kullanıldığı tespit edildi. Yazışmalara göre, "Dışişleri" ve "Konsolosluk" görevlilerine "Turist", örgütte görevli bulunan kişilere "Vazifeli" ismi veriliyor.

İLÇE "KAYMAKAM"

Yazışmalarda dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise örgüt üyelerinin kaymakamlar için de "ilçe" kodunu kullanması oldu. FETÖ üyesi bir izdivaç ablasının yazışmasında, bir kadın için "İlçeye gösterelim" ifadesi yer aldı. Daha sonraki yazışmalarda ise "İlçe"nin kaymakam için kullanılan ifade olduğu anlaşıldı.

KATEGORİYE GÖRE EVLİLİK

Bylock yazışmalarında iki izdivaç ablasının şu ifadeleri de dikkat çekti.

-Tuba Hasan "B'lerden de olabilir mi?

-Onların uygun adayı varmış

-Ya ben hep kimler olduğunu unutuyorum

-Emniyet

-Hmm bilemedim

-Yani askere evet dedi ise

- Oda oluyor.

ABİ İMZASI ŞART

FETÖ'nün evlilik yapılanmasında özellikle abilerin son sorumluluğu aldığı evlilik öncesi imza atıldığı da ortaya çıktı. Soruşturmada örgütün, evlenmeyi kabul eden kişilerin, örgüt abisine bildirildiği, evliliklerin izdivaç abilerinin imzası olmadan gerçekleştirilmediği de tespit edildi.

Haberin Devamı