Dünya Son dakika... Kilise katliamını yapan katil o fotoğrafı paylaştı ve altına...

Son dakika... Kilise katliamını yapan katil o fotoğrafı paylaştı ve altına...

06.11.2017 - 08:21 | Son Güncellenme:

ABD Teksas'ta 26 insanı gözünü kırpmadan katleden Devin Patrick Kelley, 26 yaşında bir beyaz Amerikalı ve eski Hava Kuvvetleri askeri. Kurşun geçirmez çelik yelek giyen saldırganın kullandığı otomatik silah ise, Ruger AR-556. Silahın fotoğrafını Facebook hesabından paylaşan eski asker, "O kötü bir hayat kadını" notunu yazdı. ABD Başkanı Trump, Kelley'nin akıl hastası olduğunu ve ülkeyi kan gölüne çeviren saldırıların silahlanma problemiyle ilgisi olmadığını savundu.

Son dakika... Kilise katliamını yapan katil o fotoğrafı paylaştı ve altına...

ABD'nin Teksas eyaletinde kurşun geçirmez çelik yelek giyerek girdiği kilisede en az 26 insanı öldüren katil, eski bir Hava Kuvvetleri askeri çıktı. CNN International, ordu sözcüsünün açıklamasını yayınını keserek duyurdu. 26 yaşındaki beyaz Amerikalı Devin Patrick Kelley, katliamı bir Ruger AR-556 silah kullanarak gerçekleştirdi. Kelley'nin söz konusu otomatik silahı geçen yıl satın aldığı açıklandı. Silahın fotoğrafını Facebook hesabından paylaşan saldırgan, "O kötü bir hayat kadını" notunu yazdı.

Haberin Devamı

Tamamen siyah giyen eski asker, kilisenin dışında ateş açmaya başladı ve peşinden içeri girip pazar ayinine gelen cemaati taradı. Teksaslı yetkililer, 23 kişinin kilisede, iki kişinin kilise dışında, bir kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Saldırı sırasında üç kez silahını dolduran Kelley'nin katlettiği insanlar arasında çocuklar ve hamile kadınlar da var.

Son dakika... Kilise katliamını yapan katil o fotoğrafı paylaştı ve altına...

Silahını düşürdükten sonra kaçan saldırgan aracında ölü bulundu. Saldırı sırasında bir mahalle sakini tarafından takip edilen Kelley'nin intihar mı ettiği yoksa vurularak mı öldüğü henüz bilinmiyor.

Trump: Akıl hastası, silahlanmayla ilgisi yok

Haberin Devamı

Asya turuna çıkan ABD Başkanı Donald Trump, sadırıya ilk tepkisini Twitter hesabından verdi.

Peşinden yaptığı açıklamada ise saldırganın akıl hastası olduğunu savundu. Trump'a göre, ülkeyi kan gölüne çeviren saldırıların silahlanma problemiyle ilgisi yok.

Saldırıyı 'şeytani bir davranış' olarak tanımlayan Trump, "Acımızı ve duygumuzu kelimelerle anlatamayız ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının duygularını hayal dahi edemeyiz. Kalplerimiz kırıldı" dedi.

Son dakika... Kilise katliamını yapan katil o fotoğrafı paylaştı ve altına...
Bu yıl içindeki 307. saldırı

Boston Globe gazetesi, son Teksas katliamıyla birlikte ABD'de bu yıl içinde 307 kitlesel silahlı saldırı düzenlendiğini aktarıyor.

Geçen ay Las Vegas'ta bir konserde eğlenenleri hedef alan bir beyaz Amerikalı saldırgan, ülke tarihinin en kanlı saldırısına imza atmıştı. Otel penceresinden konserdeki kalabalığı tarayan saldırgan, 58 insanı öldürmüştü.

Türkiye kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Teksas'taki kilise saldırısı için bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.