Gündem Son dakika haberi: Mardin'deki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

Son dakika haberi: Mardin'deki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

11.11.2016 - 09:01 | Son Güncellenme:

Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, şehit oldu. Saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Şehit kaymakamın baba ocağında yas var. En son Kurban Bayramı'nda oğluyla görüştüğünü söyleyen babası Asım Safitürk "Oğlum vatan için şehit oldu" dedi. Şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk geçen sene Mete Yarar'ın sunduğu 'Şahit Olun' programında ilçede yaşanan olaylarla ilgili bilgi vermişti. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, katledilmeseydi Derik zeytinini dünyaya tanıtmayı hedefliyordu.Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi.

Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

Son dakika haberi: Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı. Yerlikaya, ambulans helikopterle Gaziantep'e getirilen Safitürk'ün Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti.Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

İKİ KEZ HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ AMA...

Saldırıda ağır yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Gaziantep'teki Ersin Arslan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Edinilen bilgiye göre, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tutulan Kaymakam Safitürk'ün yaşam fonksiyonları sabah saat 06.40 sıralarında durdu. Doktorların müdahalesi ile yaşama döndürülen Kaymakam Safitürk, bir süre sonra tekrar kriz geçirdi. Uygulanan şok tedavisi ile yeniden kurtarılan Kaymakam Safitürk'ün, 07.46 sıralarında üçüncü kez yaşam fonksiyonları durdu. Yapılan tüm müdahalelere kurtarılamayan Kaymakam Safitürk şehit oldu.

2015'TE AİLESİYLE DERİK'İ BÖYLE ANLATMIŞTI



Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

Dünkü hain saldırı sonucu şehit düşen Derik Kaymakamı Fatih Safitürk, güvelik uzmanı Mete Yarar’ın TRT için yaptığı ‘Şahit Olun’ belgeselinde ailesiyle birlikte kameraların önüne çıkmış, ilçede yaşananları anlatmıştı. Kaymakam Safitürk “5 aydır buradayım. Halkımıza en zor şartlar da olsa hizmet etmeye çalışıyoruz burada” diye ilçedeki terörle mücadele çalışmalarını özetlemişti.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

EŞİ: ONU YALNIZ BIRAKAMAM

Şehit kaymakamın aynı ilçede görev yapan öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ise programda duygularını “Bana ‘İstersen, dayanamazsan göndereyim’ dedi. Ama asla bunu yapamadım. Çünkü onun desteğe ve morale ihtiyacı vardı. Yavrumuzu görmeye ihtiyacı vardı. Her şey destekle olur diyerek kaldım” diye anlatmıştı. Çekimlerde şehit kaymakamın oğlu Eren de babasının kucağında görüntülenmişti.

Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Derik Kaymakamı Safitürk geçen sene Mete Yarar'ın sunduğu 'Şahit Olun' programında ilçede yaşanan olaylarla ilgili bilgi vermişti. Aynı programa küçük çocuğuyla beraber katılan Kaymakam Safitürk'ün öğretmen eşi de ilçede yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.


Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

İŞTE O HAİN SALDIRI

BABASI KONUŞTU: VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU

Şehit Kaymakam Safitürk'ün, Sakarya'nın Geyve ilçesinde yaşayan babası Asım Safitürk ile Kurban Bayramı'nda görüştüğü ortaya çıktı. Oğlunun Kurban Bayramı'nda memlekete izne geldiğini anlatan acılı baba, oğlunu vatan için şehit verdiklerini söyledi. Baba Asım Safitürk, "Bu vatan için şehit oldu. 15 Temmuz'dan bu tarafa çok yakın şehidimiz vardı. Hiçbir peygamber cennete gittikten sonra tekrar dünyaya geleceğim dememiştir. Ama şehitler, tekrar dünyaya gelmek ister, 10 defa daha şehit olmak için. Tüm şehitlere rağmen, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun. Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin. oğlumla en son Kurban Bayramında görüşmüştük. " dedi. Şehit Kaymakam'ın naaşı ailesine teslim edilecek.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu PKK'nın bombalı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, saldırıda yaralanan 3 kişinin de tedavilerinin ardından bilgisine başvurulmak üzere Emniyete götürüldüğü öğrenildi. Saldınının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafından baskınlar düzenlenirken, ev baskınlarından da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

KAYMAKAM, 3 GÜN DERİK'TE YOKTU

Dün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı'nın Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara'ya gittiği ve dün gelip göreve başladığı öğrenildi.

BOMBADA İKİ İHTİMAL

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dışında iken patlayıcı bir çanta içerisinde makam odasına konuldu ve dün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatıldı. İkinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmadığı sırada kendisine patlayıcı hediye paketi şeklinde kargo ile gönderildi ve paket açılırken patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

PKK ÜSTLENDİ

Mardin'in Derik Kaymakamlığında dün düzenlenen ve Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu 3 kişinin yaralandığı saldırıyı, PKK terör örgütünün kendilerine YPS adınrı veren gençlik yapılanması üstlendi. PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan açıklamada, saldırının Derik'te öldürülen teröristler için misilleme amacıyla yapıldığı belirtildi.
KAYMAKAM, 11 EYLÜL'DE KAYYUM OLARAK ATANMIŞTI

Derik Kaymakamlık makamında dün el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de 28 belediye yapılan görevlendirmeler sırasında, eş başkanları görevden alınan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmıştı. Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, daha önce bölgede 2013 ile 2015 yılları arasında Bingöl'ün Kığı ilçesinde Kaymakamlık yapmıştı.

Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

GÖRENLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Gaziantep Havalimanında tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Ayşegül ile oğlu Asım Eren de katıldı. Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi.

ŞEHİT KAYMAKAMIN EŞİ; 'AĞLAMAYACAĞIM'

Gaziantep'te tedaviye alındığı hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işlemlerinin ardından cenaze aracıyla havalimanına götürüldü. Burada şehit Kaymakam Safitürk için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep, Mardin ve Kilis valileri, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ali Ekiyor, belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ile kaymakamın babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk, öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ve oğlu 3 yaşındaki Asım Eren Safitürk katıldı. Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Ayşegül Safitürk, kucağında oğlu Asım Eren ile eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutunun yanına gelerek bir süre baktı ve "Ağlamayacağım, gözyaşı dökmeyeceğim" dedi. Olup bitenden habersiz olan küçük Asım Eren'in ağlaması için alandakileri duygulandırdı.

Kaymakam Safitürk'ün özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, şunları söyledi:"Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk, FETÖ ve PKK ile iyi mücadele ediyordu. İlçede çoğu kişi kendisini sevmişti. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum."İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilmesinin ardından Kaymakam'ın cenazesi, defnedilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, ailesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait uçakla Sakarya'ya uğurlandı.

DERİK ZEYTİNİNİ DÜNYAYA TANITMAYI HEDEFLİYORDU

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, katledilmeseydi Derik zeytinini dünyaya tanıtmayı hedefliyordu. Kaymakam Safitürk, son röportajını Derik zeytininin markalaşmasıyla ilgili Anadolu Ajansı (AA) muhabirine vermişti. İlçede İçişleri Bakanlığınca yürütülen Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında zeytinyağı çıkartma, paketleme ve sabun atölyesi kuran şehit Safitürk, burada "Derik Kaymakamlığı" ve "Derik Belediyesi" logosunun bulunduğu şişelerdeki zeytinyağlarını ilçeye gelen misafirlere hediye ediyordu.Burada yıllık yaklaşık 250 kilogram zeytin yağı paketlenirken, bu sayede ilçenin tanıtımına katkı da sunulmaya çalışılıyordu. Kaymakam Safitürk, son röportajını verdiği AA muhabirine, ilçenin kültür ve turizm potansiyeli ile Derik zeytininin markalaşması için yürüttükleri çalışmaları anlatmıştı.

Son dakika haberi: Mardindeki bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal..

Derik'in en önemli zeytin çeşidinin "halhalı" olduğu belirtiliyor. Bunun dışında belloti, zıncoki, mavi, guleki çeşitleri de bulunuyor. Zeytin alanlarının tamamına yakını kendi imkanları ile sulanıyor ve hiçbir yapay gübre kullanılmıyor.

Derik'in zeytini ile meşhur bir ilçe olduğunu dile getiren Safitürk, ancak zeytinin yeterince katma değeri oluşturulamamış bir ürün olduğunu belirtmişti. Safitürk, Derik zeytinini şişeleyip, ambalajlayıp bir turistik ürün haline getirmeye çalıştıklarına işaret ederek, şunları söylemişti: "Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor. En yakın zamanda gerçekleştirilecek turizm fuarlarında Derik zeytini yerini almış olacak. İnşallah turizm fuarlarında Derik zeytini kendi yerini almış olacak. Derik zeytini buradaki coğrafi şartlar gereği rüzgar alan bir bitkiden yetişiyor. Bu nedenle Derik zeytininin farklı bir tadı var. Zaten tadı ile aranılan bir zeytin. Asit oranı da istenilen ölçüde. Hem zeytinyağı hem de sofralık olarak güzel bir üretim potansiyelimiz var. Zeytinin ilçede tarihi Bizans ve Romalılara kadar gidiyor. Yüzyıllarca yıllık ağaçlarımız var ama biz yeterince zeytinimizle ön plana çıkamadık."

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK KİMDİR?

1981 yılında Sakarya'nın Geyve İlçesinde doğumlu olan Muhammed Fatih Safitürk 2004 Yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliği (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü (Uzm. Yrd.) olarak görev yaptı. Safitürk 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 Yılında University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladıktan sonra 2011-2013 yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 Yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atandı. Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babası. Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşininde öğretmen olduğu belirtildi.

Yazarlar