Gündem Son dakika... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geliyor! Bugüne dikkat...

Son dakika... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geliyor! Bugüne dikkat...

24.10.2018 - 07:28 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt genelinde farklı bölgelere peş peşe kritik uyarılar geldi. Marmara'nın doğusu ve güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Şanlıurfa hariç Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı, Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerine toz taşınımı, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgar, denizcilere ise fırtına uyarısı yapıldı.

Son dakika... Meteorolojiden peş peşe uyarılar geliyor Bugüne dikkat...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ve güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Şanlıurfa hariç Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Muğla, Antalya'nın doğu kesimleri, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Tunceli, Muş, Bitlis, Bingöl ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

SİS VE PUS BEKLENİYOR

RÜZGAR: Marmara'da kuzeybatı yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-70 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Muğla, Antalya'nın doğu kesimleri, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Tunceli, Muş, Bitlis, Bingöl ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

HIZI SAATTE 70 KM'YE ÇIKABİLİR

Rüzgarın ; Marmara'da kuzeybatı yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-70 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZCİLER DİKKAT!

Batı Karadeniz’de kuvvetli fırtına, Marmara ve Ege’de fırtına, Doğu Karadeniz’de ise kuvvetli rüzgâr bekleniyor.

SAATLERE GÖRE HAVA DURUMU

06.00-12.00 saatleri arası hava durumu:

Son dakika... Meteorolojiden peş peşe uyarılar geliyor Bugüne dikkat...

12.00-18.00 saatleri arası hava durumu:

Son dakika... Meteorolojiden peş peşe uyarılar geliyor Bugüne dikkat...

18.00-00.00 saatleri arası hava durumu:

Son dakika... Meteorolojiden peş peşe uyarılar geliyor Bugüne dikkat...

00.00-06.00 saatleri arası hava durumu:

Son dakika... Meteorolojiden peş peşe uyarılar geliyor Bugüne dikkat...

İL İL HAVA SICAKLIKLARI İÇİN TIKLAYIN

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu ve güney kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve iç kesimleri, gece saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2)olması bekleniyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Hatay haricinde bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Muğla ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; bölgenin doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sinop haricinde bölge genelinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın ; önce güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra ise kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin yerel ve hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muş, Bitlis, Tunceli, Bingöl, Siirt ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa haricinde bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Siirt, Batman ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.