Dünya Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı! Türkiye'de alarm verildi...

Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı! Türkiye'de alarm verildi...

02.05.2017 - 12:21 | Son Güncellenme:

Hatay Reyhanlı'nın karşısındaki Afrin'e dün yerleşen Rus askeri konvoyu, kuzeye doğru ilerleyerek Barsaya Dağları'na geldi. Bunun üzerine sınırın Türkiye tarafında ise alarm verildi. Zırhlı araçların devriye gezdiği noktada, iş makineleri hummalı bir şekilde yol genişletme ve düzenleme çalışmaları yaparken, bir yandan da güvenlik duvarı örülüyor. YPG'li teröristler, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla temizlenen Cerablus-Azez hattı dışında ABD ve Rusya tarafından yüzlerce kilometrelik sınırda korunuyor.

Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı Türkiyede alarm verildi...

Türkiye'nin Suriye sınırında hem Rus hem ABD askerleri terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye kalkan oldu. Rus askerlerinin dün batıdaki Afrin'e konvoy halinde gidip yerleşmesiyle, YPG, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla temizlenen Cerablus-Azez hattı dışında yüzlerce kilometrelik sınırda korunuyor.

Haberin Devamı

Rus askerleri dünden bu yana Barsaya Dağları'na kadar geldi ve söz konusu noktanın Türkiye sınırına uzaklığı yalnızca kilometrelerle ölçülüyor. Son olarak gece saatlerinde Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile YPG'liler Azez yakınlarında çatışmaya girdi.

Azez çevresinde çekilen bir fotoğrafta, Suriye bayrağı görülüyor. Fotoğraf, YPG ve Şam rejiminin birlikte hareket ettiğini kanıtlıyor.

Sınırda teyakkuz

Sınırın Türkiye tarafında ise alarm verildi. Doğan Haber Ajansı, YPG tarafından atılan roket ve havan saldırılarının ardından sınırda zırhlı araçlar devriye geziyor.

İş makineleriyle yol genişletme ve düzenleme çalışmaları yapılırken, bir yandan da güvenlik duvarı örülüyor.

Haberin Devamı

Ajansa göre, askerin teyakkuz durumuna geçtiği gelişmelerin ardından sınırın kritik noktalarında zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı Türkiyede alarm verildi...

Trump ve Putin telefonda Suriye'yi konuştu

Rusya lideri Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump, gece telefonda Suriye'yi görüştü. İç savaşın başladığı Mart 2011'den bu yana Şam rejimi lideri Beşar Esad'ın arkasında duran Rusya ile başlangıçta muhalifleri destekleyen ABD, şimdi Türkiye'ye karşı birleşmiş görünüyor.

Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı Türkiyede alarm verildi...

Tavrah geri alındı

Terör örgütü IŞİD'e karşı Rakka'da operasyona hazırlanan ABD, Türkiye'nin özel kuvvetlerle saldırı teklifine sıcak bakmayıp YPG'li teröristlerle kuşatmaya girişti. Rakka'nın yaklaşık 55 km batısında batısında yer alan Tavrah ilçesi, bir ayı aşkın bir kuşatma sonunda bugün tamamen IŞİD'den geri alındı. YPG'lilerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF), ilçe merkezinden sonra kenar mahallelerde IŞİD'lilerle çatışıyor.

ABD'nin IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, gelişmeyi Twitter'dan "Teröristlerin boğazındaki ilmik iyice sıkılıyor" diyerek paylaştı.

Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı Türkiyede alarm verildi...

Kurtulmuş: Çok açıkça ifade ediyoruz

ABD ve Rusya'nın söz konusu adımlarına Ankara öfkeli. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada "Türkiye, ABD ve Rusya'nın bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır. Bunu çok açıkça ifade ediyoruz" dedi. Kurtulmuş, Washington ve Moskova yönetimlerine meşru güçler üzerinden ittifaklar kurmalarını önerdi.

Haberin Devamı

Son dakika: Rus askerleri sınıra yaklaştı Türkiyede alarm verildi...

Sınırda mevzi kazılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu YPG ve PKK'lılara operasyon sinyali vermiş ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi. Şanlıurfa'nın sınırdaki ilçesi Akçakale'de dün iş makinelerinin ordu birlikleri için kazdığı mevziler fotoğraflandı.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Irak'taki Sincar bölgesine yerleşen PKK'lılar ile Suriye'nin kuzeyindeki Karaçok Dağı'ndaki YPG'lileri hava saldırılarıyla vurmuştu. Bombardımanda onlarca terörist öldürülmüştü.