Dünya Son dakika: Rusya'da büyük deprem! Yerin 10 kilometre altında...

Son dakika: Rusya'da büyük deprem! Yerin 10 kilometre altında...

29.03.2017 - 07:41 | Son Güncellenme:

Rusya'dan gelen son dakika haberine göre ülkenin doğusundaki Kamçatka Yarımadası ve çevresi 6.6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğü önce 7 olarak açıklanmıştı.

Son dakika: Rusyada büyük deprem Yerin 10 kilometre altında...

Rusya'nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki Kamçatka Yarımadası'nda 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntıdan sonra can kaybı veya hasar olup olmadığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Haberin Devamı

Depremin büyüklüğünü önce 7 olarak duyuran ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne göre, sarsıntı 22.8 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Hawaii'deki Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremden sonra tsunami tehdidi olmadığını bildiriyor. Buna karşın Sakhalin Tsunami Gözlem Merkezi, tsunami oluşabileceği uyarısında bulundu.

İlk depremden dakikalar sonra Komandorskiye Ostrava bölgesi bir kez daha sallandı. 4.9 büyüklüğündeki artçı depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği aktarılıyor.

Deprem, 250 yıllık uykusundan birkaç gün önce uyanıp gökyüzüne kül ve gaz fırlatan Kambalny Yanardağı yakınlarında meydana geldi. 2 bin 156 metre yüksekliğindeki yanardağ civarındaki bölgede alarm seviyesi yükseltilmişti.

Haberin Devamı

Kambalny yanardağı böyle patladı

Kamçatka'da 4 Kasım 1952'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem, 1900'den bu yana kaydedilen en büyük depremler arasında yer alıyor. Can kaybına yol açmayan deprem sonucu oluşan 9 metre yüksekliğindeki dalgalar, Hawaii'ye kadar ulaşmıştı.