Siyaset Son dakika: Flaş gelişme! Türkiye, Alman vekillerin ziyaretine izin vermedi

Son dakika: Flaş gelişme! Türkiye, Alman vekillerin ziyaretine izin vermedi

15.05.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

Türkiye, Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermedi.

Son dakika: Flaş gelişme Türkiye, Alman vekillerin ziyaretine izin vermedi

Türkiye, bazı Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermedi. İddiaya göre Türkiye 'gerekli koşulların oluşmadığı' gerekçesiyle ziyareti reddetti. Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve komisyon üyelerinden oluşan bir heyet, Alman askerlerinin çalışma koşullarıyla ilgili gözlemlerde bulunmak üzere İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için bir süre önce Türkiye'den izin talebinde bulunmuştu. Ziyaretin yarın gerçekleşmesi planlanıyordu.

Haberin Devamı

Alman haber ajansı Dpa, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich'i konuya ilişkin bilgilendirildiğini duyurdu.Komisyon Başkanı Hellmich tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin bu kararı çarşamba günü Alman mercilere tebliğ ettiği bildirildi. Bu kararda Almanya'nın FETÖ'cü askerlerinin iltica talebine olumlu yanıt vermesinin etkili olduğu belirtiliyor. Hellmich bu kararın ardından Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekilmesi gerektiğini söylediği dile getiriliyor.

Daha önce de İncirlik'ten havalanan Alman uçaklarının, Suriye ve Kuzey Irak'ta DEAŞ'a karşı yürüttüğü istihbarat faaliyetleriyle ilgili bilgilerin Türkiye ile paylaşılmaması iki ülke arasında kriz yaratmıştı. Almanya'nın İncirlik Üssü'nde yaklaşık 250 askeri bulunuyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Alman vekillerin İncirlik'i ziyaret etmesine izin verilmemesi üzerine, Almanya'dan bir açıklama geldi.Açıklamada, "Vekillerin İncirliği ziyaretine izin verilmemesi kabul edilemez. Alternatif lokasyon arayışına gideceğiz. Alman askerlerini Ürdün'e kaydırma seçeneği masada"denildi.

Yazarlar