Ege Songül Yarbay’ın adı ölümsüzleşti

Songül Yarbay’ın adı ölümsüzleşti

02.10.2017 - 04:35 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını, Örnekköy’deki yeni parka verdi

Songül Yarbay’ın adı ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi 7600 Sokak’ta yapımı tamamlanan yeni parka, Mayıs ayındaki helikopter kazasında yaşamını yitiren, Türkiye’nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını verdi. Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yanı sıra eski Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Haberin Devamı

‘Kalbimizde yaşayacak’

4 bin metrekare arazi üzerinde kurulan; basketbol sahası, oyun ünitesi ve oturma gruplarının da yer aldığı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılanlar, park alanını birlikte gezerken, tören sonrasında şehidimiz için lokma da döktürüldü. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar şunları vurguladı:

“Biz, ‘Bir kadın tüm dünyayı değiştirir’ sözünü dünyaya kanıtlamış bir anneyi kalbine basmış, Zübeyde Annesine yakışmış Karşıyaka’yız. Yarbay Songül Yakut, halkımızın kalbinde ve Karşıyaka’da, adını taşıyan bu parkta, bir daha ölümsüzlüğe kavuşacak” dedi. Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut ve Örnekköy Mahallesi Muhtarı Avni Yüksel de park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kimler katıldı?

Törene Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, İl Jandarma Komutan vekili Albay Recep Uysal, 2. Ana Jet Üssü Komutan vekili Yarbay Tolga Çınar, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.