Oyun Sony neden platformlar arası oyun oynamayı desteklemiyor?

Sony neden platformlar arası oyun oynamayı desteklemiyor?

20.06.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

Sony'nin eski Online Entertainment başkanı John Smedley'e göre, Sony'nin Microsoft ve Nintendo gibi rakipleriyle PlayStation 4 konsolunda çapraz oyun oynanmasına izin vermemesi çok basit. Bunların hepsi parayla ilgili.

Sony neden platformlar arası oyun oynamayı desteklemiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, Xbox ile platformlar arası oyun oynamayı desteklese de Sony, PlayStation ile buna izin vermiyor. Örneğin Fortnite, Nintendo Switch'e geldi. Ancak PS4 hesabınıza bağlı Fortnite hesabınız bulunuyorsa, bunu Switch’te kullanamıyorsunuz. Birçok oyuncu, Playstation 4'te oynadıklarına Nintendo Switch'de erişemeyince öfkelendi. Peki Sony neden platformlar arası oyun oynamayı desteklemiyor? Cevap aslında çok basit. Her şey parayla ilgili.

Sony neden platformlar arası oyun oynamayı desteklemiyor

Sony Online Entertainment’ın eski CEO’su John Smedley Twitter’dan yaptığı açıklamayla bunun nedenini belirtti. Smedley, "Sony'deyken, bunun için belirtilen sebep paraydı. Xbox'ta bir şey satın alıp PlayStation'da kullanıldığı için beğenmediler. Bu kadar basit. Aptalca bir sebep, ama işte burada." şeklinde yazdı.

Haberin Devamı

Bu arada Smedley, Sony'nin tüketiciler tarafından talep edilmesi halinde PS4'te mağlup edilebileceğine ve bu oyunlara izin verebileceğine inanıyor. "Eğer baskının devam etmesini sağlarsak bu sorun ortadan kalkar" dedi.