Teknoloji Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

13.07.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

PlayStation 4’ün ilk olarak piyasaya sürülmesinin ardından yaklaşık 4 yıl gibi bir süre geçti. Ardından Sony PS4 Pro modelini tanıttı. Peki bir sonraki nesil olan PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Sonynin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ne zaman çıkacak

Sony ve Microsoft, geçtiğimiz dönemde PlayStation 4 Pro ve Xbox One X adlı ara nesil oyun konsollarını tanıttı. Peki Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ne zaman gelecek?

Haberin Devamı

Wedbush Securities analisti Michael Pachter konuyla ilgili şunları söyledi: "Yeni nesil konsolları 2018’de beklemek hata olur. Hatta 2019’da çıkma ihtimali bile çok güçlü değil. Sony biraz daha erken davranıp PlayStation 5’i 2019’da çıkartabilir. Fakat Microsoft’un 2020’yi beklemesi daha olası. Zira Xbox One X henüz çıkmış değil. Ayrıca PlayStation 5’in PS4 Pro ile geriye uyumlu bir şekilde çalışacağını düşünüyorum. Yani PlayStation 4 Pro, PS5 oyunlarını da çalıştırabilir. En azından bir bölümünü."

Sony’nin ABD'deki 4K televizyon oranının yüzde 50’ye ve dünyadaki 4K televizyon oranının yüzde 35’e ulaşacağı zamanı bekleyerek tamamen 4K odaklı bir konsol çıkaracağı da söyleniyor.

Sony'de PlayStation 5 ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.