Teknoloji Sosyal Medya Ünlüsü Türk, Astronomi Öğretiyor

Sosyal Medya Ünlüsü Türk, Astronomi Öğretiyor

17.04.2014 - 10:18 | Son Güncellenme:

Yıldız ve gezegenin farkı nedir? Uzayda oksijensiz nasıl yanma oluyor? Hepsi ve daha fazlası bu videoda!

Sosyal Medya Ünlüsü Türk, Astronomi Öğretiyor

Sosyal medyada ünlenen isimlerden Efe Aydal, yeni bir çalışmayla karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Youtube üstünden yaptığı eğlenceli videolarla tanınan yetenekli genç, Facebook‘ta da yorumlarıyla ilgi çekiyordu. Video kalite ve yelpazesi genişlerken, Fallout filmi gibi ilginç projeler için de uğraş vermişti. Bu sefer ise, tamamen farklı bir konuyu ele alıyor: Astronomi.

Astronomi konusu, herkesin aklını kurcalayan konulardandır. Belki kafamızı her kaldırdığımızda Astronomi’nin ana konusu gözlerimiz önüne serildiğinden, belkiyse astroloji ve mitoloji gibi konuların sık sık astronominin konularını ele almasındandır bilinmez, astronomi hem sıradan insanları, hem de bilimadamlarını çekmektedir. Galilei, Kepler, Sagan, Halley gibi bu konuyla uğraşan pek çok bilimadamının yanısıra fizik ve matematikle ilgilenen Newton, Einstein, Hawking gibi bilimadamları da astronomiyi ilgilendiren keşifler yapmışlardır. Evrensel düzeyde evrimi ve evrenin varoluş sürecini inceleyen kozmoloji gibi konular da haliyle yine astronomiyle içiçedir.

Haberin Devamı

Kendisi de Ege Üniversitesi Astronomi bölümünden mezun olan Aydal, konusuna ait bilgileri “Efe ile Astronomi” serisiyle paylaşmaya başladı. Herkesin anlayabileceği dilde ve espirili bir tarzda konuyu açıklayan bu videoların ilki, “Yıldız ve Gezegenin farkı nedir?” başlığı taşıyor ve hem bu soruyu, hem de “Bu cisimler niye yuvarlaktır?” ya da “Bu cihazların boyutları arasında nasıl oranlar vardır?” gibi başka soruları da yanıtlıyor.