Gündem Sosyal yardım vakfını bile dolandırmışlar

Sosyal yardım vakfını bile dolandırmışlar

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak polisi, İdil ilçesinde faaliyet gösteren bir şebekenin kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan fakir vatandaşlar adına usulsüz şekilde yardım aldığı bilgisine ulaştı.

Sosyal yardım vakfını  bile dolandırmışlar


Din kültürü öğretmeni olan E.S., Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü E.T. ile İdil’deki devlet okulu müdürleri M.N. ve M.T.K.’nın da aralarında olduğu 4’ü kadın 19 kişi gözaltına alındı. Şebeke lideri olduğu öne sürülen E.S.’nin Halk Eğitim Merkezi’nde bazı İŞKUR projeleri üzerinde de çalıştığı öğrenildi.
Vakıftan yaklaşık 600 kişi adına 3 yıl süreyle yardım aldığı iddia edilen şebekenin bu yardımı aldığı fakir insanlar adına sahte imza attığı öne sürüldü.
Şebekenin her bir kişi adına bin TL’lik para yardımı aldığı, ancak bunun 100-150 TL’lik kısmını fakirlere ilettiği kaydedildi. Şebekenin bu yardımı 3 yıl içinde 5 kez aldığı tespit edildi.
E.S.’nin bu yardımları ilde “paralel yapı”ya yakın isimlere aktardığı öne sürüldü. Şebekenin fakirler adına aldığı yardımları sözde ilçedeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması adına aldığı iddia edildi.