Siyaset Soylu: O gece kanı bozuklarla çatıştık

Soylu: O gece kanı bozuklarla çatıştık

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombaladığı Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene katıldı.

Soylu: O gece kanı bozuklarla çatıştık

Darbe girişiminin büyük bir ihanet, hain bir tuzak ve plan olduğunu ifade eden Soylu, “Bu mekan çok önemli bir mücadeleye sahne olmuştur. Biz bu ülkenin evlatlarıyla çatışmadık. Biz bu ülkenin vatanına, milletine bağlı askerleri, polisi ve jandarmasıyla çatışmadık. Biz o gece nüfus kağıdı bizimle aynı ama kanı bizimkinden farklı mahluklarla, kanı bozuklarla çatıştık. Allah’a binlerce kez şükür olsun ki o gece tek hamlede çalı çırpıyı söküp attık. Ülkemizi temizledik, yolumuza devam ettik” dedi.

Haberin Devamı

Soylu ve beraberindekiler, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünü korumak isterken yaşamını yitiren 13 şehidin fotoğraflarının bulunduğu yere karanfil bıraktı. Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının onur konuğu olduğu törene, Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Barış Aydın, Emrullah İşler ve Orhan Yegin, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ve emniyet mensupları katıldı.

Ailelerle görüştü

Bakan Soylu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen programın ardından Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı’na geçti. Burada şehit aileleriyle tek tek görüşen Soylu, şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu alana da karanfil bıraktı.