Siyaset SP: Kampanya yapmayacağız

SP: Kampanya yapmayacağız

21.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını, ancak gerilimi artırdığı için hayır kampanyası yapmayacaklarını söyledi.

SP: Kampanya yapmayacağız

Parti örgütü üyeleriyle Antalya Öğretmenevi’nde buluşan Karamollaoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada Hayır diyenleri Kandil’dekilerle aynı safa koymanın mantığının olmadığını ifade ederek, “Ben Kandil’le hiçbir zaman ayna safa düşmedim” diye konuştu.

Hükümetin problemlerle ilgileneceğine başkanlık sistemiyle uğraştığını belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Referandumda ‘evet’ de ‘hayır’ da çıksa hiçbir şey değişmeyecek. Cumhurbaşkanı her şartta zaten etkili. Sadece Cumhurbaşkanının partili olması geliyor. Zaten Cumhurbaşkanı partili gibi davranıyor. Maalesef kutuplaşma Meclis’e sıçradı. Türkiye’de kaos var. Bir problemi önleyeceğim derken başka bir problem yaratıyorsunuz. Başkanlık sisteminde adalet mekanizmasını oluşturabilecek problemler doğacak.”

‘Hayır’ oyu vereceklerle ortak çalışmayacaklarını vurgulayan Temel Karamollaoğlu, “Kampanya yapmayacağız, çünkü masraf getiriyor ve ayrıca gerilimi artırıyor. Ortamlarda ‘hayır’ dediğimizi dile getiriyoruz. Kimseyle bir araya gelip ortak bir çalışma yapmak istemiyoruz” dedi.