Gündem Sri Lanka haritada nerede? Sri Lanka hangi kıtada yer alıyor?

Sri Lanka haritada nerede? Sri Lanka hangi kıtada yer alıyor?

21.04.2019 - 11:00 | Son Güncellenme:

Yaşadığı korkunç saldırı sonrası dünyada günün en çok konuşulan ülkesi olan Sri Lanka ile ilgili merak edilen tüm bilgileri bir araya getirdik. Peki Sri Lanka haritada nerede ve hangi kıtada yer alıyor?

Sri Lanka haritada nerede Sri Lanka hangi kıtada yer alıyor

Coğrafî özellikleri

Haberin Devamı

Toplam 1,340 kilometrelik sahil şeridine sahiptir. Aralık ve Mart ayları arasında tropikal ve kuzeydoğu muson yağmurlarının etkisi altında kalan iklimi, Haziran ve Ekim ayları arasında da güneybatı muson yağmurlarının etkisi altında kalmaktadır. 2,524 metre yüksekliğinde olan Pidurutalagala dağı ülkenin en yüksek zirvesidir. Doğal kaynakları arasında kireç taşı, grafit, mineral kumlar, cevherler, fosfatlar, kil ve hidro enerji yer alır. Ülkede gerçekleşen doğal afetlerden başta gelenleri kasırga ve hortumlardır.

Ormansızlaştırma, erozyon, kaçak avcılık ve kentleşmenin etkisiyle tehlike altında olan yabani hayvanlar, madencilik ve artan çevre kirliliğiyle sahillerin bozulması, sanayi atıkları ve pis su akıntılarıyla kirlenen tatlısu kaynakları, artıkların yok edilmesi ve Kolombo'da hava kirliliği ülkenin çevre sorunlarını oluşturan unsurlar arasında yer alır.

Haberin Devamı

Sri Lanka, çay tarımında önde gelen bir ülkedir.