Gündem SGK sorgulama ile bağlı olduğunuz kurumların sorgulamalarını yapabilirsiniz!

SGK sorgulama ile bağlı olduğunuz kurumların sorgulamalarını yapabilirsiniz!

20.04.2016 - 10:10 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri SGK kurumu üzerinden yapılır. SSK ve SGK sorgulama vatandaşların bağlı bulunduğu kuruma ait sorgulama yapabilmesini sağlar. SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımız aracılığı ile öğrenmeniz mümkündür.

SGK sorgulama ile bağlı olduğunuz kurumların sorgulamalarını yapabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde bulunan kurumlardan internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnterneti bu kadar iyi kullanmasının sebebi ise hizmet alanının çok fazla olması. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet verdiği kişiler çok fazladır. Sosyal güvencesini yapmak isteyen her vatandaş işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirmesi gereklidir. Yani sosyal güvencesi olan her vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu ile işlemi vardır. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet verdiği kişi sayısı çok fazladır. Durum böyle olunca Sosyal Güvenlik Kurumunda işlem yapmak isteyen kişi sayısı çok fazladır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü, SSK sorgulama, SGK sorgulama, Bağ-Kur sorgulama, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama ve emeklilik yaşı hesaplama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeleri gereklidir. Buraya giderek bu işlemlerin hepsini gerçekleştirebilirler. Bu yüzden büyük şehirlerde olan Sosyal Güvenlik Kurumlarında aşırı derece bir yoğunluk vardır. Bu sebepten dolayı vatandaşlar sıra beklemek zorunda kalabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Saydığımız tüm işlemleri vatandaşlar internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bu işlemlerden SSK sorgulama ve SGK sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden bu sorgulamaları E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-SGM dan eskiden şifresiz olarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyordunuz. Ama artık şifresiz olarak bazı işlemleri gerçekleştiremezsiniz. SSK, SGK sorgulama işlemini de şifresiz olarak gerçekleştiremezsiniz. SSK, SGK sorgulama işlemini E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar E-Devlet sisteminden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sisteminde çeşitli yollarla giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarını ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra görebilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladığınızda karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. E-Devlet sistemi giriş yollarından en çok tercih edilen giriş yollarından birisi E-Devlet şifresi ile giriş yoludur. Bu giriş yolu ile E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için E-Devlet şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz PTT kurumlarına giderek öğrenebilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber yazarak giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra işlem gerçekleştirebilmek için E-Hizmetler bölümüne girmeniz gereklidir. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra buradan işlem yapmak istediğiniz kurumu bulmanız gereklidir. E-Hizmetler bölümünü bulduktan sonra alt bölümlerinden SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda 4B hizmetleri bölümü altından işlemlerini gerçekleştirebilirler.