Gündem SSK Prim Borç Sorgulamalarına SGK Hizmet Bilgilerinden Ulaşabilirsiniz!

SSK Prim Borç Sorgulamalarına SGK Hizmet Bilgilerinden Ulaşabilirsiniz!

05.08.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile Sosyal Sigortalar Kurumu SSK prim gün sayınızı haberimizdeki linklerde kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK prim borç sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SSK Prim Borç Sorgulamalarına SGK Hizmet Bilgilerinden Ulaşabilirsiniz

Aklımıza gelen hemen her işimizi internet ve dolayısı ile akıllı telefonlar aracılığı ile yaptığımız bu son yıllarda, artık bazı işlerimiz için, dışarı çıkmak zorunda değiliz. Tabi ki bu durumun bizlere birçok konuda yardımcı olabilmektedir. Böylesine, yaygın olarak kullanılan internet uygulamaları, devletin de ilgisini çekmiş olacak ki, devlet de bünyesinde yer alan bazı kamu kuruluşlarında, web uygulamalarını devreye sokmuştur. Böylece, kamu ve devlet ile ilgili işlerimizi de artık internet aracılığı ile gerçekleştirme imkanı yakalamış durumdayız. Devlet, çatısı altında yer alan bir çok kurumu ve onların web uygulamaları ile biz vatandaşlara hizmetlerini sunmaya devam etmektedir.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sizler için hazırlamış olduğumuz bu haberde ise, devletin Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK aracılığı ile biz vatandaşlara sunmuş olduğu bir kaç sistemden bahsedeceğiz. Anlatacak olduğumuz bu sistemler, temelde sorgulama işlemlerine dayanmaktadır. Haberimizin ana konusunu oluşturacak olan bu sorgulama türleri ise şu şekildedir; SGK Hizmet Dökümü, SGK Sorgulama, SSK (4A) Sorgulama işlemleri.

İsterseniz, haberimize, ilk önce SGK hizmet dökümü işlemlerinin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını açıklayarak, devam edelim.

SGK Hizmet Dökümüişlemleri nedir, neden ve nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu nun (SGK nın) bir hizmeti olan, SGK hizmet dökümü; sigortalı olarak başlanılan iş yaşamında, ilk işe giriş tarihinden, emekli olununcaya kadar ki geçen zaman içerisinde, yapmış olduğunuz hizmetlerin hepsinin bir çatı altında yer aldığı bir belge türüdür. SGK hizmet dökümü bilgileri, son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde, internet üzerinden rahatlıkla öğrenilebilmektedir. SGK hizmet dökümü işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmak, size hem zamandan kazandıracak hem de boş yere yorulmanızın önüne geçecektir.

zaman, internet aracılığı ile SGK hizmet dökümü bilgilerinizi şu şekilde öğrenebilirsiniz;

SGK hizmet dökümü işlemleriniz için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

İşleminizin daha kısa sürmesi için bu harflerden "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

Haberin Devamı

SGK Sorgulamanedir, neden ve nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu nun (SGK nın) bir hizmeti olan, SGK sorgulama; sigortalı olarak başlanılan ve devam edilen iş yaşamında, bağlı olarak çalıştığınız SGK kurumu ile ilgili, her hangi bir bilgi edinmek istediğiniz zaman başvurabileceğiniz bir sorgulama türüdür. SGK sorgulama işlemleri, son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde, internet üzerinden rahatlıkla yapılabilmekte ve SGK sorgulama ile ilgili bir çok bilgiye ulaşılabilmektedir. SGK sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmak, size hem zamandan kazandıracak hem de boş yere yorulmanızın önüne geçecektir.

zaman, internet aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

SGK sorgulamasıişlemleriniz için öncelikle internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriniz.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sorgulamanedir, neden ve nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu nun (SGK nın) bir hizmeti olan, SSK sorgulama; sigortalı olarak başlanılan ve devam edilen iş yaşamında, bağlı olarak çalıştığınız SSK kurumu ile ilgili, her hangi bir bilgi edinmek istediğiniz zaman başvurabileceğiniz bir sorgulama türüdür. SSK sorgulama işlemleri, son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde, internet üzerinden rahatlıkla yapılabilmekte ve SSK sorgulama ile ilgili bir çok bilgiye ulaşılabilmektedir. SSK sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmak, size hem zamandan kazandıracak hem de boş yere yorulmanızın önüne geçecektir.

zaman, internet aracılığı ile SSK sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

e-devlet kapısı sistemi aracılığı ile,burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması ile aynı şekildedir.

Haberin Devamı

Burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.

Yazarlar