Gündem TC kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemi!

TC kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemi!

08.10.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

Pek çok kamu işlemlerimizi yapabildiğimiz E-Devlet sistemi SGK sorgulama işlemlerini yapmamıza da olanak sağlamaktadır. SSK-SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte detayları haberimizde!

TC kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren bu sistemlerden yararlanabilmek için bizler de bu noktada sağlık sigortamızın sağlanması için bu sistemlerden yararlanabiliriz. Vatandaşlar da tüm bu sistemlerden yararlanmak için gerekli olan tüm hizmetler için yapmış olduğumuz meslek doğrultusunda bu şekilde hizmet almaları sağlanır. Vatandaşların da gerekli olan bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için yapmaları gereken tek şey bu internet sisteminden kolay bir şekilde yararlanmak olacaktır. Kişisel sağlık sigortamızın da sağlanması koşulu ile çeşitli kurum ve kuruluşlar Sosyal Sağlık Bakanlığı tarafından bizlere verilir. Vatandaşların da büyük bir hızla kullanacak oldukları bu sistemden yararlanmak için bizler yapılan bu çalışmalara katılım sağlayabiliriz. Daha kolay bir şekilde bu sistemden yararlanabilmeleri için aldıkları maaşların bir bölümünü prim ücreti olarak ödemeleri gerekir. Bazı devlet kurumları ise bizlerin daha kolay bir şekilde bu sağlık sigortasının sağlanması için bazı noktalardan hizmet alınmasını sağlar. Vatandaşlar da yapılan bu çalışmalar sayesinde işlerine gidip aldıkları maaş ile beraber yine aynı şekilde sağlık sigortası sayesinde çalışmalarını sürdürebilirler.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Sağlık Güvenlik Kurumlarında bulunan gerekli kurumların yapmış olduğu bu çalışmalar sonucunda SSK SGK kurumları hizmet verir. Vatandaşların da bazı durumlarda bu SSK ve SGK kurumuna bağlı olarak hizmet alabilmelerini sağlarlar. SSK ve SGK kurumlarının vatandaşlara çeşitli şekillerde hizmet veren bu kurumlar sayesinde bizler gerekli olan bu çalışmalara katılım sağlayabiliriz. SSK ve SGK sorgulama işlemlerinden yararlanmak için bizler de gerekli olan bu Sosyal Güvenlik Kurumlarına başvuruda bulunabiliriz. SSK ve SGK sorgulama işleminden hizmet alabilmek ve de gereken tüm çalışmalardan yararlanabilmek için bizler illaki bu kuruma gitmemize gerek yoktur. Çünkü bu kuruma gitmeden de bizler kısa bir süre içerisinde bu SSK ve SGK sorgulamamızı yapabiliriz. SSK ve SGK sorgulama alanında yapılan bu sistemden bizler de yararlanabiliriz. Çünkü artık devlet kurumlarında hizmet veren çalışmaların işlemleri online şekilde internet üzerinden verilemeye başlanmıştır. Bu nedenle SSK ve SGK sorgulama alanında yapılan bu çalışmalardan faydalanabilmek için bizler de bu çalışmalara katılım sağlayabiliriz.

Haberin Devamı

Sorgulama işlemlerinin daha kolay yapılmaya başlandığı online sorgulama hizmetlerinden bizler de kolayca yararlanabiliriz. Çünkü online sorgulama işlemlerinin hemen hemen her biri bizler adına yapılan çeşitli işlem kolaylıkları ile sorgulama sayfasında bulunur. SSK ve SGK sorgulama alanında hizmet vermeye başlayan online sorgulama sistemleri sayesinde bizler de gerekli olan tüm bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Vatandaşlarında aktif bir şekilde kullanıma sahip olduğu SSK ve SGK sorgulama işleminin bu şekilde internet üzerinden verilmesi bizler adına çok büyük bir yenilik olmuştur. Sorgulama işlemlerinin tek bir çatı altında toplanmasından sonra da vatandaşlar artık SSK ve SGK sorgulama işlemini tek bir çatıdan e-Devlete giriş yaptıkları takdirde kolayca yapabilirler. PTT kurumuna başvurdukları takdirde bu şekilde kolayca sorgulamalarını yapabilirler.