Gündem SSK SGK Prim Gün Sayısı Sorgulama

SSK SGK Prim Gün Sayısı Sorgulama

30.01.2015 - 08:26 | Son Güncellenme:

Sigortası olan çalışanların, işleri ile ilgili prim ödemeleri ve kazançları her ay güncellenerek sigorta hesabına işlenmektedir. Bu sayede internet üzerinden de erişim sağlanabilen bu sigorta bilgileri sayesinde çalışan kişiler, SSK prim gün sayısı sorgulama yapabilmekte ve ne kadar gün çalıştıklarınızı öğrenebilmektedir.

SSK SGK Prim Gün Sayısı Sorgulama

E-SGM Giriş Ekranı

E-SGM üzerinden T.C. vatandaşları ve yabancı kişiler yararlanabilmektedir. Bu nedenle giriş sayfasında ilk olarak T.C. ve yabancı arasından seçim yapmanız gerekir. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan kişilerin T.C. seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. Her iki seçenekte de kişilerden farklı kişisel bilgiler istenmektedir. Bu nedenle ilk sayfada giriş yaparken doğru seçimin yapılması gerekir. Bu seçiminizin ardından kimin SSK prim gün sorgulaması yapılacaksa o kişiye ait kişisel bilgilerin girilmesi gerekir. Bunun için T.C. kimlik numarası, nüfusta kayıtlı olan il, kişinin doğum yılı, kimlikte yazılı olan cilt numarası ve sistem tarafından girilmesi gereken güvenlik kodu girilmelidir. Bu sayede E-SGM sistemine giriş yapılabilmektedir.

SSK SORGULAMA - SSK GÜN SORGULAMA - SSK HİZMET SORGULAMA

E-SGM Üzerinden Prim Sorgulama

E-SGM sistemine giriş yapıldıktan sonra sigorta türüne göre prim sorgulaması yapılabilmektedir. Bunun için menüde yer alan hizmet bölümü kullanılmalıdır. Hizmet bölümüne tıkladıktan sonra sigorta türünüze göre burada çıkacak iki seçenekten birini seçmeniz gerekmektedir. üzerinden sigortası olan kişiler 4B hizmet bilgisini, normal sigortalı olarak çalışan kişiler de 4A hizmet bilgisini seçmelidir. Bu seçimin ardından sistem tarafından sigorta bilgileri döküm olarak sunulacaktır. Özet ve detaylı bir şekilde sunulan bu hizmet dökümü sayesinde prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Prim gün sayısı için hizmet dökümündeki Toplam Gün Sayısının karşısındaki sonuca bakabilir ve toplam gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Bunun dışında, Toplam Kazanç olarak da sigortanız üzerinden ne kadar kazancınızın olduğunu görebilirsiniz. Bu özet bilgilerin dışında detaylı olarak sigorta bilgilerinizi sorgulamanız da mümkündür. Hizmet dökümünün yayınlandığı sitenin alt tarafında, detaylı olarak ay ve yıl bazında sigorta işlemleriniz görülmektedir. Bu sayede hangi ay içerisinde ne kadar çalıştığınızı ve ne kadar kazandığını görebilir, aynı şekilde yıllık bazda da bu bilgileri öğrenebilirsiniz. Bu sayede sigortanızın düzenli ödenip ödenmediğinden, sigorta hesaplamalarındaki gerekli bilgilere kadar tüm bilgileri bu döküm üzerinden sağlayabilirsiniz. Gerek 4A, gerekse de 4B için aynı şekilde yapılan bu işlemler sayesinde SSK Prim Gün Sayısı Sorgulama işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde yaparak işlemlerinizi halledebilir, bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten istediğiniz zaman yararlanabilirsiniz.