Gündem SSK sorgulama ve SGK hizmet Dökümü alma işlemleri SSK sigorta borç sorgulama sayfasında!

SSK sorgulama ve SGK hizmet Dökümü alma işlemleri SSK sigorta borç sorgulama sayfasında!

19.04.2015 - 12:11 | Son Güncellenme:

SGK sorgulamalarınızı SGK hizmet dökümü alarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. SGK sorgulama işlemlerinin detaylarına ve SSK sigorta sorgulama işleminin nasıl yapıldığına haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK sorgulama ve SGK hizmet Dökümü alma işlemleri SSK sigorta borç sorgulama sayfasında

Son zamanlarda gelişen internet teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar sigorta hizmetlerinde de daha modern olanakların yaratılabilmesine yardımcı oluyor. Modern toplum yaşantısının temel parçalarından birisi olan sigorta sistemleri vatandaşların sosyal güvence kapsamı altına alarak, çalışma haklarının korunabilmesi, ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri ve yaşlılık dönemlerinde de bu çalışma dönemlerindeki haklarından yararlanmaya devam edebilmelerini sağlayacak emeklilik haklarına sahip olabilmelerini sağlıyor. Günümüz modern çağının gelişmekte olan dünyasında modern toplumlar tarafından sigorta sistemleri en yoğun şekilde kullanılıyor. Türkiye’de sigorta hizmetleri Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sigorta sistemlerinde modernleşme hareketleri kapsamında 2006 yılında kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmetler sunuluyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SGK BORÇ SORGULAMA

Günümüz modern internet teknolojisini Türkiye’de en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri ile SGK hizmet dökümü alma işlemlerinizi artık internetten yapabiliyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurumu gelişen internet teknolojisinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aktif olarak kullanılmaya başlaması nedeni ile sigorta hizmetlerinde gelişen internet teknolojisine çok daha yoğun şekilde yer veriyor. Özellikle de günümüzde sigorta mükellefleri ofiste veya evde sadece internete erişim sağlayarak sigorta işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri dijital platformda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerini kullanarak sigorta işlemlerini daha modern ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta mükelleflerine dijital platform üzerinde sunulan online SGK hizmet dökümü alma işlemleri iki farklı yöntem ile yapılabiliyor. Sigorta mükellefleri sigorta hizmet dökümlerini alabilmek için dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabildikleri E-SGM uygulaması ile veya Başbakanlık tarafından 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Sigorta mükellefleri SGK hizmet dökümü alma işlemlerini dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online sigorta uygulaması E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak işlemlerini yapabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer almakta olan resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünde bulunan E-SGM uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri işlemlerini şifresiz olarak yapabildiğinden sigorta bilgilerinin güvenliği sorgulama esnasında talep edilen bazı kimlik bilgileri ile sağlanabiliyor. Bu kapsamda E-SGM uygulaması üzerinde SGK sorgulama işlemlerini yapacak sigorta mükellefleri ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini girmeleri, güvenlik kodu doğrulamasını hatasız şekilde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini E-SGM uygulaması ekranında bulunan ‘hizmet bilgisi’ kategorisinde bağlı bulundukları sigorta koluna özel olarak hazırlanmış sayfayı açarak ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri bu kategoride ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ ve ‘4C hizmet bilgisi’ seçeneklerinden birisine tıklayarak sigorta bilgilerinin en güncel ve en ayrıntılı detaylarına erişime dijital platformda ulaşabildiğinden yoğun şekilde ilgi gösteriyor. SSK sorgulama işlemini dijital platform üzerinde gerçekleştiren sigorta mükellefleri sigorta bilgilerine ilişkin olarak müstahaklık durumu, ilk işe giriş tarihi, sigorta sicil numarası, işe giriş ve çıkış tarihleri, toplam kazanç ve güncel prim ödeme gün sayısı gibi bilgilerine tüm detayları ile birlikte erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri dijital platformda SSK sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ancak Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sistemi üzerinde yapılacak her işlemde olduğu gibi bu sigorta sorgulamasında da sisteme giriş yapılması gerekiyor. Vatandaşların dijital platformda tüm resmi işlemlerini en güvenli şekilde yapabilmesini amaçlayan e-Devlet sistemi giriş işlemleri için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanabiliyor. E-Devlet ana sayfası üzerinde yer alan e-hizmetler kategorisindeki listeli kamu kurumları içerisinde ‘S’ harfine gelerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta bilgileri ekranına ulaşılabiliyor.

E-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları 4A, 4B ve 4C olarak ayrılmıştır. Her sigorta koluna özel olarak hazırlanan liste içerisinden bağlı bulunan sigorta koluna göre ‘hizmet bilgisi’ seçeneğine tıklayarak sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Sigorta mükellefleri dijital dünya ile elde etmiş oldukları bu hizmeti oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmaya devam ediyor.