Gündem St. Petersburg’da nereleri görmelisiniz?

St. Petersburg’da nereleri görmelisiniz?

02.05.2018 - 19:06 | Son Güncellenme:

Rusya’nın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük 4. kenti olan St. Petersburg, yurtdışı seyahatleri için en ideal tercihlerden biri... Tarihi ve kültürel öneme sahip olan şehir Çarlık Rusya’sına 200 yıl boyunca başkentlik yapmıştır. Rusya’nın kuzeybatısında bulunan St. Petersburg hakkında merak edilenleri yazdık...

St. Petersburg’da nereleri görmelisiniz

St. Petersburg’a nasıl gidilir?

Haberin Devamı

St. Petersburg’a gitmek isteyen kişiler Türkiye’den direkt uçuşlarla, şehre 20 kilometre mesafede bulunan Pulkovo Havalimanı’na gitmelidir. Toplamda 4 ile 4 buçuk saat arasında değişen ve kısa denebilecek bir yolculuk süresinin ardından St. Petersburg’un merkezine ulaşmak mümkündür. St.Petersburg Rusya tarihinde ve günümüzde önemli bir şehir olması sebebiyle başka ülkelere de ulaşımın kolay olduğu bir merkezdir. Şehir merkezinden, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan’a gidilebilecek trenler sık periyotlar ile kalkmaktadır. St.Petersburg dünya genelinde, kültürel turizm sebebiyle en sık tercih edilen şehirler arasında üst sıralarda yer almaktadır.

St.Petersburg vizesi

St.Petersburg’u ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının Rusya vizesi almaları gerekmektedir. Ankara’da bulunan Rusya Büyükelçiliği, İstanbul’da yer alan Rusya Başkonsolosluğu ve Trabzon, İzmir, Antalya’da görev yapan diğer konsolosluklar vize başvurularının kabulü ve vize düzenlenmesi konusundaki yetkili temsilciliklerdir. Rusya vizesi, St.Petersburg da dahil olmak üzere Rusya içerisinde turistik sebeplerle zaman geçirmek isteyenler için en fazla 30 gün olarak verilebilmektedir.

Haberin Devamı

St.Petersburg’da gezilecek yerler

Kuzey’in Venedik’i ismiyle de bilinen St.Petersburg’da şehir içerisinde inşa edilmiş olan tarihi su kanalları, Aziz Isaak Meydanı ve Katedrali, Kışlık Çarlık Sarayı gibi birçok farklı turistik nokta yer almaktadır. Şehir klasik Rus mimarisinin en çarpıcı ve büyüleyici özelliklerine sahip birçok müze, saray ve tarihi devlet binasına ev sahipliği yapmaktadır. Kültürel turizm anlamında oldukça doğru bir tercih olan St.Petersburg, şatafatlı ve görkemli Rus gece hayatını tatmak isteyenler için de değerlendirilebilir bir alternatiftir.Mayıs ayı ortalarından, Temmuz ayına kadar 18 saat gündüz yaşanan St.Petersburg’un geceleri bu sebeple Beyaz Geceler olarak anılmaktadır. St.Petersburg, aynı zamanda Dostoyevski ve Puşkin gibi Rus edebiyatı yazarlarının da hayatlarını geçirdiği şehir olma özelliği taşır.