Gündem Sude öldükten sonra direğe lamba takıldı

Sude öldükten sonra direğe lamba takıldı

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabah okula giderken otobüsün çarptığı Sude Mete’nin ölümünün ardından beklediği duraktaki aydınlatma direğine lamba takıldı. Sude’ye çarpan sürücünün gözlerinin kusurlu olduğu idda edilirken, genç kızın acılı ailesi kızlarının ihmaller zincirinin kurbanı olduğunu vurguladı...

Sude öldükten sonra direğe lamba takıldı

İstanbul Pendik’te geçtiğimiz 30 Aralık’ta Taşlıbayır Türk Telekom Meslek Lisesi öğrencisi Sude Mete(14) evinden okula gitmek için otobüs durağına gittiğinde, her gün bindiği KM 26 hatlı otobüse binmek isterken, otobüs genç kıza çarptı. Sude çarpmanın etkisiyle olay yerinde yaşamı yitirken, sürücü T. U ise genç kızı fark etmeyip yoluna devam etti. KM 26 hattının 20. durağı olan Piri Reis durağında Sude’ye çarpan ve çarptığını fark etmediğini polise verdiği ifadesinde kaydeden sürücü T.U kaza yaptığını 27 durak sonra öğrendi.

Haberin Devamı

“Kazayı yapan sürücünün kızımı görmemesi imkânsız” diyen baba Ekrem Mete kızının ölümüyle ilgili şunları anlattı:

Sude öldükten sonra direğe lamba takıldı

“Kızım günlük olarak bu yolu kullanıyordu. Olay günü de her gün okula binip gittiği otobüsün çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Sürücü nasıl olurda Sude’yi fark etmez. Sude’nin boyu 170’in üzerindeydi. Sude aracın sağ lastiklerin altında kalmış. Bu durumda sürücün önünden geçip kapı kısmına geçince yaşanmış bu olay. Ya sürücü o sırada çok dalgındı ya da başka birileriyle konuşuyordu. Sude çarptıktan sonra Sude’yi belli ki biraz da sürüklemiş.”

‘Gözleri kusurlu’

Kızını kaybeden acılı baba Mete İETT sürücü T.U’nın gözlerinin kusurlu olduğunu iddia ederek şöyle devam etti:

“Kızımın acısına yoğunlaşmıştık. Nedeni nasılı düşünecek halde değildik. Olaydan sonra bize söylenen, aracı kullanan sürücü U.K’nin gözlerinde problem olduğuydu. Hatta İETT’deki sorumlular bu şahsa ‘Seni şoförlükten alıp daha pasif bir yere verelim’ demişler. Fakat U.K. maaşında azalma olacağı için kabul etmemiş. Bu bilgiyi de güvenilir bir kaynaktan edindik. Mahkemede sürücün göz raporunu talep edeceğiz.”

Haberin Devamı

Kızın öldüğü durakta sorumlulara tepki gösteren baba Mete gözyaşları içinde sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kızım tam burada öldü. Kim suçlu kim değil bilmiyorum. Ama kızımın ölümünde tek bir suçlu yok, onu biliyorum.

Sude öldükten sonra direğe lamba takıldı
Gördüğünüz yol oldukça işlek. 8 tane İETT hattı ve minibüs hattı var. Ama buna rağmen koca caddede kaldırım denilen bir şey yok. Diğer taraftan sabah saatlerinde her yer karanlık. Saatlerin ileri alınmasıyla birlikte bu çocuklar zifiri karanlıkta okula gidiyor ve sokak lamları çalışmıyor. Görüyorsunuz durağın karşısında gördüğünüz direkte düne kadar lamba yoktu. Siz fotoğraflarını çektikten sonra bugün yeni getirip lamba taktılar. Çok mu zordu bu lambaları daha önce takmak? Burada ihmali olan herkesten tek tek şikâyeti olacağım. ” diye konuştu.

‘Kazada kusurlu olduğumu düşünmüyorum’

Sude’ye çarpan İETT şoförü T.U polise verdiği ifadesinde Sude’ye çarptığını, otobüsteki yolculardan birinde öğrendiğini belirterek şunları söyledi: “Ben saat 08.30’da Pendik Yüksek Hızlı trene geldim. Burada benim yanıma 18-20 yaşlarında bir erkek şahıs geldi, ‘Ağabey galiba yolda birine çarptın’ dedi. Ben bu olayı duyunca panikledim ve kendime ait olan telefonum ile 08.43’te komuta merkezini aradım. Orada bulunan görevliye durumu anlattım ve yolculardan birinin, bana birisine çarptığını söylediğini böyle bir şeyin olup olmadığı sordum. Orada bulunan görevli bana olaydan bilgisi olmadığını aracın güzergâhına bir görevli göndereceğini söyledi. Ben stresten dolayı rahatsızlandım ve 112 ekipleri beni Pendik Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Bir süre sonra hastanede polisler beni alarak polis merkezine getirdiler. Ben ismini polis merkezinden öğrendiğim Sude Mete isimli kız çocuğunu hiç görmedim. Nereden gelip aracın altına nasıl girdiğini görmedim. Bu olayda bir kusurum olduğunu düşünmüyorum.”