Gündem Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hayata geçirdiği hizmet ve yatırımlarla adından söz ettiren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “İlçe sakinlerimizle birlikte daha yaşanılabilir ve daha güzel bir Sultanbeyli için durmadan çalışacağız” dedi

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

Sultanbeyli Belediyesi 2017 yılında göz doldurdu. Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı ve TEM otoyolunun içinden geçmesiyle İstanbul’un en cazip ilçelerinden biri olan Sultanbeyli’de hayata geçen projeler ilgiyle karşılanıyor. Kısa bir süre önce hasta kabule başlayan 400 yataklı devlet hastanesi İstanbul’un en büyük sağlık yatırımlarından biri oldu. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçede gerçekleştirilen yatırımları Milliyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Mülkiyet sorunu bitiyor

- Sultanbeyli’nin 100 yıllık tapu problemi nasıl çözüldü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sultanbeyli Belediyesi’ni ziyaretinden sonra 920 dönümlük hisseli alanın takas işlemi gerçekleştirilerek 400 dönüm daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalandı. Sultanbeyli’nin 100 yıllık tapu probleminin çözüm aşamasında Sultanbeyli İlçe Tapu Müdürlüğü’nde 920.050 metrekareyi kapsayan hisseli alanın takas işlemi gerçekleştirildi. Sultanbeyli’nin genelini ilgilendiren takas işleminde elinde hisse tapu bulundurup arazide yeri olmayanların toplamda 920 dönümlük alanı Maliye Hazinesi’ne geçmiş oldu. 920 dönümlük hisseli alanın takas işleminin ardından 400 dönüm daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalandı.

Haberin Devamı

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

Sağlıkta yatırım hamlesi

- Sultanbeyli’ye kazandırılan devlet hastanesinden biraz bahseder misiniz?

Sultanbeyli’nin en büyük projelerinden biri olan ve sağlık alanında yaşanan sıkıntıları sona erdirecek olan 400 yataklı devlet hastanesinin poliklinik birimleri hizmet vermeye başladı.

Erişkinler için acil servisin hizmete başladığı hastanede ortopedi, dahiliye kulak burun boğaz başta olmak üzere 12 bölüm hastalara hizmet sunarken; ameliyathane, yoğun bakım ve diğer ünitelerde ilerleyen günlerde hizmete girecek. Belediyemiz tarafından hastanenin otopark işaretlemeleri tamamlanırken, ağaç dikim ve peyzaj çalışmalarında da sona gelindi. Belediyemiz ilçe sakinlerinin hastaneye ulaşımları için her saat başı iki ring otobüs seferi koydu. Ring otobüslerin biri Akşemsettin Mahallesi Petrol Yolu Caddesi’nden (Akşemsettin İlköğretim Okulu) hareket ederek Petrol Yolu üzerinden Eyyübi Caddesi’ne ulaşıyor, oradan Atatürk Caddesi üzerinden Şalgamlı Caddesi’nin bir bölümünü dolaşıyor, sonrasında Sultanbeyli merkeze gelerek Bosna Bulvarı’na bağlanıyor ve Kubbe Caddesi’ni kullanarak hastaneye geliyor.

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

Diğer ring hattı ise Mecidiye Mahallesi Mecidiye Caddesi sonundan başladığı hareketini Pendik Caddesi, Fatih Bulvarı, Kuzey Yanyol, Kaptan-ı Derya ve Selçukhan Caddesi üzerinden hastaneyle sonlandırıyor. Diğer taraftan Sultanbeyli Belediyesi’nin girişimleriyle oluşturulan 131SB İETT hattıyla direkt hastaneye ulaşılabilirken; KM72, 132V, 131YS, 132M, 18M ve 131B hatlarıyla da bölgeye ulaşım sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

- İlçeye kazandırılan Afet ve Eğitim Parkı’nın içerisinde neler olacak?

2018 yılı içerisinde tamamlanması talep edilen Afet ve Eğitim Parkı yaklaşık 14.000 metrekare toplam alan üzerine kurulacak. Parkta piknik için ayrılan toplam alan ise 1470 metrekare.

İlk deprem parklarından biri olma özelliğini taşıyan parkta afet durumunda 960 kişinin kalabileceği 120 adet konteyner, aşevi, kapalı restoran, erzak depoları, AFAD merkezi, revir ve müşahede odası bulunacak. Tüm bunlara ek olarak bilgisayar sınıfı, konferans salonu, kriz merkezi, 390 metrekareyi kaplayan çocuk oyun alanları, kapalı spor salonları ve 4400 metrekare kadar yeşil alanla birlikte modern bir park hayata geçirilmiş olacak. 2018 yılı içerisinde hayata geçirilmesi düşünülen parkın hafriyat çalışması tamamlanarak bina yapımına başlandı.

Haberin Devamı

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

İlçede 2’nci meydan sevinci

- Sultanbeyli’ye kazandırılacak ikinci meydanda gelinen son aşama nedir?

Sultanbeyli ilçesi ikinci meydanı için gün saymaya başladı. Bosna Bulvarı Hal Kavşağı’ndan başlayarak Kubbe Caddesi’ne kadar uzanan 400 metrelik bir alanda çalışmalar yürütülüyor. Yenilenen alanda kamu binaları caddeye uygun hale getirilirken çevre düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

Bununla birlikte Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nın önündeki peyzaj çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin dış ve iç cepheleri yenilendi, içinde bulunan nikâh salonu modern hale getirilirken, kültür merkezinin içine bir de düğün salonu eklenecek. Çalışmalar bittiğinde Sultanbeyli birçok programa ev sahipliği yapacak bir kültür merkezine kavuşmuş olacak.

Aydos Kalesi küllerinden doğuyor

Prof. Dr. Halil İnalcık’ın ifadesiyle ‘İstanbul Fethi’nin başladığı yer’ olan Aydos Kalesi’nde arkeolojik kazılar devam ederken restorasyon çalışmaları 4 senedir büyük bir hızla sürüyor. 4875 metrekarelik alanın arkeolojik kazısı tamamlandı. Kazılar esnasında dört nefli bir kilise yapısı açığa çıkarıldı. Bizans dönemine ait buluntuların elde edildiği kalede sur içi kazıları devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Eş zamanlı olarak alanın ziyaretçi girişine açılacak olması sebebiyle Aydos Kalesi B Tipi Mesire Yeri olarak tescil edildi. Kısa zamanda bu çalışmalar sonuçlandıktan sonra Aydos Kalesi İstanbul tarihi mirasına kazandırılarak vatandaşların ziyaretine açılacak” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

İstanbulensis Çiçeği Sultanbeyli’yi selamladı

Dünyada sadece Aydos Tepesi’nde görülen Crocus Olivieri İstanbulensis Çiçeği Sultanbeyli’ye ‘merhaba’ dedi. Latince isminde İstanbul’un adını taşıyan tek çiçek olan İstanbulensis Çiçeği şubat ayında açarak eşsiz resitaline başladı. Böylelikle, Sultanbeyli Belediyesi’nin logosuna taşıyarak tanıttığı, adına uluslararası şiir festivali düzenlediği İstanbulensis Çiçeği, şimdiden baharın habercisi oldu. Latince ismi Crocus Olivieri İstanbulensis olan ‘İstanbul Çiğdemi’ dünyada sadece Sultanbeyli Aydos Ormanı ve Ömerli Havzası’nda, şubat- nisan ayları arasında açan endemik bir bitki. Sultanbeyli Belediyesi, bu ender bitki türünün korunmasına katkı sağlaması için İstanbul Çiğdemi’ni logosuna taşımıştı. Fark edilmeden önce yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan çiçek 2008 yılında tekrar keşfedildi ve o günden itibaren korumaya alınıp üretimi yapılarak yok olmasının önüne geçildi.

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

‘Okuma Evi’ açılış için gün sayıyor

Sultanbeyli Belediyesi her alanda eğitime destek vermeye devam ediyor. 2009 yılından bu yana ilçeye 34 okul, kütüphaneler ve gençlik merkezi kazandıran belediye şimdi ise gençlerin kitapla buluşmasına imkan tanıyan ‘Okuma Evi’ projesini hayata geçirdi. Merkez Cami bahçesine inşa edilen Okuma Evi’ne gençler açılış öncesinde ilgi gösterdi. Kitapseverler raflardan istediği eseri alarak okuma imkanı buluyor. İsteklerine göre görevliler tarafından kitap okuyanlara servisler yapılıyor. Sultanbeyli Belediyesi bir diğer ‘Okuma Evi’ projesini de Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi bahçesine inşa ediyor. Yapımı devam eden Okuma Evi’nin kısa sürede hizmete sunulması planlanıyor.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin yan tarafına inşa edilen Kitap Kafe’nin de sonuna gelindi. Yetkililer çalışmanın kısa zamanda biteceğini söylerken Kitap Kafe’nin aynı zamanda mini bir terasa sahip olacağını belirtti. Kitapseverlerin keyifli vakit geçireceği Kitap Kafe’ye ilginin yoğun olacağı düşünülürken şehir estetiğine de olumlu katkısı olacak.

Sultanbeyli gelişimini sürdürüyor

Sultanbeyli kültürde marka

Sultanbeyli Belediyesi’nin hayata geçirdiği gençlik merkezinde öğrenciler hem kitaplardan faydalanıyorlar hem de verimli çalışabilecekleri bir ortama sahip oluyorlar. Tüm bunlarla birlikte sinema atölyelerinden şiir atölyelerine, çeşitli branşlardaki kurslardan felsefe atölyelerine kadar her türlü alanda kurslar mevcut. İlçe genelinde hayata geçirilen altı kütüphaneyle Sultanbeyli’de bulunan kitap sayısı 100 binleri aştı. Ücretsiz bir şekilde kitaba ulaşmayı sağlayan Sultanbeyli Belediyesi gerek ilçede gerekse İstanbul’da kültürün markalarından biri haline geldi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarının yanı sıra her sene düzenlenen uluslararası şiir festivaliyle kültür ve sanata önem veren Sultanbeyli Belediyesi ilçede her gün kültür programlarını gerçekleştirerek ilgililerine sunuyor.