Gündem Adıyaman ve Hatay’da operasyon: 6 gözaltı

Adıyaman ve Hatay’da operasyon: 6 gözaltı

31.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ’e yönelik dünkü operasyonlarda Adıyaman’da 3, Hatay’da 6 şüpheli gözaltına alındı.

Adıyaman  ve Hatay’da  operasyon:  6 gözaltı

28 Ekim’de başlayan ve önceki gün devam eden DAEŞ operasyonları dün de sürdü. Dün Adıyaman’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve Besni ilçesinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, eylem hazırlığında oldukları tespit edilen R.A. ve H.Ç. kent merkezinde, M.K. ise Besni ilçesinde gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Haberin Devamı

6 kişiye gözaltı

Hatay’da da Antakya, Erzin ve Reyhanlı ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütü üyesi olduğu, DAEŞ’e eleman kazandırdığı öne sürülen 5’i Suriyeli 6 zanlıyı gözaltına aldı.

Osmaniye’de ise İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak bölgesinde faaliyet gösteren terör örgütü El Nusra mensubu M.Ş.’nin, Osmaniye’deki Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde kalan kız kardeşi R.Ş.’nin yanına geldiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen Cevdetiye Geçici Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığı ekipleri, şüpheli M.Ş.’yi, Barınma Merkezi T2 mahallesi 9. Sokak’taki adreste yakalayıp, gözaltına aldı. Hatay’ın Yayladağı İlçesi sınırından Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptığı belirlenen M.Ş.’nin sorgusu sürüyor.

Yazarlar