Ekonomi Süre 27 Ağustos’a uzadı 45 milyar TL yapılandı

Süre 27 Ağustos’a uzadı 45 milyar TL yapılandı

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru, bildirim ve beyan süresi 27 Ağustos’a uzatıldı.

Süre 27 Ağustos’a uzadı 45 milyar TL yapılandı

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanuna ilişkin başvuru süresi uzatıldı. Kararda, “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” ile ilgili kanunda yer alan bildirim ve beyan sürelerinin 27 Ağustos’a kadar uzatılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Son fırsatı kaçırmayın

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Daha önce açıklandığı gibi, Bakanlığımız bundan sonraki süreçte yeni bir yapılandırma öngörmemektedir. Mükellefler için bu yapılandırmanın son fırsat olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Tarih değişikliği yalnızca başvuru tarihini kapsamaktadır. Ödeme vadelerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir” denildi.

İnternetten başvuru da mümkün

Yapılandırma kapsamında bugüne kadar mükelleflere ait 45.3 milyar lira tutarında borç yapılandırıldığı ifade edilen açıklamada, “Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin en geç 27 Ağustos 2018 tarihi bitimine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular, bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adresinden yapılabilecektir” denildi.

Haberin Devamı

Ödeme tarihi değişmedi

Açıklamada, ödeme süresi dün (31 Temmuz) sona eren, 2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksiti, 2017 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisi ikinci taksiti, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların dokuzuncu taksiti, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların yedinci taksiti, ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmadığı da ifade edildi.

Mükelleflerin kanunla ilgili her türlü sorusuna Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresindeki dökümanlar aracılığıyla veya 444 0 189 VİMER aracılığıyla cevap verilecek.