Teknoloji Haberleri Surface Laptop'u parçalarına ayırdılar

Surface Laptop'u parçalarına ayırdılar

19.06.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

Microsoft’un Windows 10 S ile çalışan dizüstü bilgisayarı Surface Laptop'u cihazları paramparça etmesiyle bilinen iFixit ekibi parçalarına ayırdı.

Surface Laptopu parçalarına ayırdılar

iFixit ekibi, taşınabilirliği ve performansıyla dikkat çeken Microsoft’un Surface Laptop modelini parçalarına ayırdı. Ekip, Surface Laptop’un parçalarına ulaşmanın oldukça zor olduğunu belirtiyor. Fazla kullanılan yapıştırıcı yüzünden malzemeleri birbirinden ayırmak oldukça zor. Ayrıca birkaç bileşen yerinden çıkarılamadan pilin bağlantısının da sökülemediği, pile ulaştıklarında ise onunda doğrudan kasaya yapıştırıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

iFixit, bilgisayarın içi açıldığında yeniden kolaylıkla birleştirilecek şekilde tasarlanmadığını bu yüzden de cihazın tamir edilmesinin imkansız hale getirildiğini ifade etti.

Surface Book ile 10 üzerinden 1 puan alabilen Microsoft, yeni bilgisayarında tamir edilebilirlik konusunda 10 üzerinden 0 puan aldı. Kullanıcılar aynı zmanda CPU, RAM ve depolama birimi gibi bileşenleri, anakarta lehimlendiği için yükseltme imkanına da sahip değiller.