Gündem Son dakika: TSK şehit ve yaralı sayısını açıkladı! El Bab'da çatışma devam ediyor

Son dakika: TSK şehit ve yaralı sayısını açıkladı! El Bab'da çatışma devam ediyor

21.12.2016 - 11:16 | Son Güncellenme:

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan askerlerin sayısı 4'e yükseldi. 15 asker yaralandı. TSK bölgeyi ateş altına aldı, ilk tespitlere göre 45'in üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Çatışma bölgesi El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane ve 2 yıldır örgütün barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılıyor. Askeri kaynaklar, hastanenin bulunduğu hakim arazinin ele geçmesiyle IŞİD'in kentteki hakimiyetinin büyük ölçüde kırılacağını tahmin ediyor.

Son dakika: TSK şehit ve yaralı sayısını açıkladı El Babda çatışma devam ediyor

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile askerler arasında çatışma çıktı. 4 asker şehit olurken, 15 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Harekatın 120'nci günü olan bu sabah da El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan, ancak son 2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı. DEAŞ'lı 40 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, bazıları ağır 15 asker de yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldı ve burada hazır bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere taşındı.

ŞEHİR HASTANESİNİN ÖNEMİ

Çatışmaların ağırlık kazandığı şehir hastanesi, kente hakim bir noktada bulunuyor. Askeri kaynaklar, hastanenin bulunduğu hakim arazinin ele geçmesiyle IŞİD'in kentteki hakimiyetinin büyük ölçüde kırılacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

IŞİD mensuplarının bu noktayı kaybetmemek için canlı bomba ve patlayıcı yüklenmiş araçları yoğun şekilde kullanmaya başladığı belirtiliyor.

Çatışmalar sürerken 4 bomba yüklü aracın da içindeki IŞİD mensuplarıyla beraber imha edildiği belirtildi.

TSK'dan yapılan açıklamada; "3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı, Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları ve yine topçu birliklerimizce açılan ateşler sonucunda muhtelif büyüklükte 47 barınma alanı vurularak imha edilmiş; tespit edilebilen en 45 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

EL BAB-HALEP YOLUNDA TAM KONTROL

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sabah yapılan açıklamada da, "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekâta devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır" denilmişti.

FIRTINA OBÜSÜ VE TOPÇU BİRLİKLERİN ATIŞLARINDA 8 SİLAHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

"Bölgedeki TOPÇU birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı imha edildi."

BARINMA ALINA İMHA EDİLDİ

Haberin Devamı

"Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları ve yine topçu birliklerimizce açılan ateşler sonucunda muhtelif büyüklükte 47 BARINMA alanı vurularak imha edildi"

EN AZ 45 DEAŞ'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

EL BAB'a yapılan hava harekatları ve ateş destek vasıtaları fırtına obüsleri ve topçu birlikleri tarafından yapılan atışlarda en 45 DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

YARALI ASKERLER KİLİS'TE

El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile çıkan ve 4 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan askerler, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Halen çatışmanın sürdüğü bölgeden silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırılan yaralı askerler, burada hazır bekleyen ambulanslar ile Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavilerine başlanan yaralı askerlerden durumu ağır olanların ilk müdahale sonrası Gaziantep'e sevk edileceği bildirildi.

ŞEHİT SAYISI 25'E YÜKSELDİ

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında rejim güçlerinin hava ve DEAŞ militanlarının roket, havan ve bomba yüklü araçla yaptığı saldırılarda bugüne kadar 21 asker şehit oldu. Bugün çıkan çatışmada 4 askerin daha yaşamını yitirmesiyle harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 25'e yükseldi.