Gündem Suriye’den acı haber: Bir asker şehit oldu

Suriye’den acı haber: Bir asker şehit oldu

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’deki Türk birliğine DAEŞ’li teröristler bombalı araçla saldırdı. Saldırıda bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Türk jetleri El Bab’da DAEŞ’e ait 4 tankı ve 12 hedefi bombalayarak imha etti

Suriye’den acı haber:  Bir asker şehit oldu

Terör örgütü DAEŞ’in, Suriye içindeki Türk birliğine bombalı araç ile yaptığı saldırıda bir asker şehit düşerken, biri ağır olmak üzere altı asker de yaralandı. Türk savaş uçakları ise El Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ’e ait dört tankı vurarak imha etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye içinde başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı sürüyor. Harekât çerçevesinde önceki gün muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından keşif ve gözetleme faaliyetleri sonucunda tespit edilen DAEŞ hedefleri topçu ve havan atışları ile imha edildi. El-Bab bölgesinde alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi üzerine, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar, önceki akşam saat 21.12-21.54’te DAEŞ hedeflerine harekât düzenledi.
12 hedef bombalandı
Harekâtta DAEŞ terör örgütü tarafından kullanılan dört barınma yeri, üç karargâh, bir toplanma yeri, bir tanktan oluşan toplam dokuz hedef ateş altına alınarak imha edildi.
Türk savaş uçakları, dün de sabah 10.05-11.30 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi üzerine El Bab bölgesine hava harekâtı düzenledi. Hava herakâtıyla DAEŞ’ın kullandığı üç tank, iki kontrol noktası, üç barınma yeri, üç karargah binası ve bir bomba yüklü araç olmak üzere toplam 12 hedef bombalandı. Hedeflerin hepsi imha edildi. İlk tespitlere göre 12 terörist öldürüldü. Çok sayıda yaralı teröristin olduğu tespit edildi.
DAEŞ’in gerçekleştirdiği bombalı araç saldırısında ise bir asker şehit oldu. Genelkurmay’ın bilgilendirmesinde, “Sabah saatlerinde bombalı araç ile yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit, biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastanede tedavi altına alınmışlardır” denildi.
4 ay önce evlenmişti
Saldırıda şehit olan askerin Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin (26) olduğu öğrenildi. Şahin’in acı haberi memleketi Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde oturan ailesine ulaştı. Haber, aileye Albay Fatih Sağdıç, Üsteğmen Halil İbrahim İlanku, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adnan Uzer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından verildi. Bahçeye ağaç budamaya giden şehit babası Erdoğan Şahin, mahalle muhtarı Ramazan Tuna tarafından bir imza işi olduğu bahanesiyle eve çağrıldı. Eve gelen baba, “Ahmet’ime bir şey mi oldu? İndirin bayrakları” diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren Şahin’i, yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şehit askerin 4 ay önce evlendiği, eşinin baba Erdoğan Şahin’in evinde kaldığı bildirildi. Şehidin asker olan ağabeyinin de Erzurum’da görev yaptığı öğrenildi.
Şahin’in cenazesi, dün helikopterle Gaziantep’e getirildi. Cenaze, bugün 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderilecek.