Gündem Suriye’den giriş yapan üç canlı bomba yakalandı

Suriye’den giriş yapan üç canlı bomba yakalandı

25.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de canlı bomba eylemi yapmak için Suriye’den yasa dışı yollarla Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine geçmeye çalışan üç terörist jandarma tarafından yakalandı.

Suriye’den giriş yapan üç canlı bomba yakalandı

Teröristlerin gözaltına alınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında örgüt üyelerine yardım eden iki kişi de gözaltına alındı.
Terör örgütü PKK’nın Suriye’de uzantısı PYD denetimindeki Resulayn kentinden yasa dışı yollarla Ceylanpınar’a teröristlerin geçeceği bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Jandarmanın sınır hattında düzenlediği operasyonda PKK üyesi A.A., A.H. ve M.F.A. gözaltına alındı.
Saldırı yapacaklardı
Suriye’deki PKK kamplarında canlı bomba eğitimi aldığı tespit edilen teröristlerin Türkiye’de metropollerde eylem yapmak, Şanlıurfa’daki kurum ve kuruluşları ile askeri birlik, emniyet birimlerine düzenlenmesi planlanan eylemler için bilgi toplamak için sınırı geçtikleri belirtildi. 3 canlı bomba tutuklanırken, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de vatandaşların ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun Ekili mahallesi yakınlarında toprağa gömülü halde 1 kilo 660 gram TNT kalıbı, 14 el bombası fünyesi ve bir uzun namlulu silah şarjörü buldu.