Gündem Suriyeli annenin yürek yakan dramı

Suriyeli annenin yürek yakan dramı

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akrabasının cenazesine gittiği İdlib’de 4 aylık oğluyla kazada yaralanan Suriyeli Adbe El Faris, tedavi için Hatay’a götürülen ancak kurtarılamayan bebeğini son kez göremedi

Suriyeli annenin yürek yakan dramı

İç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve bir yakınının cenazesi için İdlib’e giden Suriyeli Adbe El Faris (40) ile dört aylık oğlu Mındır El Faris, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Anne İdlib’de tedaviye alındı, oğlu ise sevk edildiği Hatay’daki hastanede hayatını kaybetti. Bu sırada izni biten anne, oğlunun Suriye’deki cenazesine katılamadan ve son bir kez göremeden Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Suriyeli Adbe El Faris, bir süre önce Suriye’deki iç savaş yüzünden dört çocuğuyla birlikte İdlib’den Türkiye’ye kaçarak Kilis’e yerleşti. Bayram tatillerinde, İdlib’de yaşayan eşinin yanına giden Adbe El Faris, dört ay önce beşinci çocuğunu dünyaya getirdi. Adbe El Faris, geçen hafta dört aylık oğlu Mındır’ı da yanına alıp, ölen bir yakınının cenazesine katılmak için İdlib’e gitti.

Kazada yaralandılar

Pazar günü cenazeye katılan Adbe El Faris ve oğluna motosiklet çarptı. Yaralanan anne ve oğlu, İdlib’de hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan bebek, Antakya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ancak doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Bebeğin cenazesi; annesine Türkiye’ye dönmesi için verilen iznin son gününde memleketine götürüldü.

Haberin Devamı

Kadının Kilis’te yaşayan yakınları, cenaze aracının peşinden giderek Cilvegözü Sınır Kapısı’nda durdurdu. Yakınları bebeğin annesinin Suriye’den yola çıktığını, oğlunun cenazesini görmek istediğini söyledi. Ancak aracın şoförü, tabutu açamayacağını söyleyerek yola devam etti ve cenazeyi İdlib’e götürdü.

Suriyeli annenin yürek yakan dramı

Yarım saat sonra geldi

Anne Adbe El Faris, cenaze aracının Suriye tarafına geçmesinden yaklaşık yarım saat sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’na geldi. Kazada sağ bacağı kırılan ve oğlunun cenazesinin Suriye’ye götürüldüğünü öğrenen yaralı anne, büyük üzüntü yaşadı. Minik oğlunun cansız bedenini son bir kez göremeyen acılı anne, Kilis’e götürüldü.

Suriye’den Cilvegözü Sınır Kapısı’na kadar Adbe El Faris’in yanında gelen akrabası Yasir El Mustafa, “Oğlunun cenazesini sınırda görmek istedi; cenaze aracının bekletilmesini istedik ama kabul etmemişler. Ben bebeğin mezarını kazdım, annesiyle birlikte yola çıktım” diye konuştu.