Ege Suriyeli çocuklar da ‘Süt Kuzusu’ olacak

Suriyeli çocuklar da ‘Süt Kuzusu’ olacak

20.03.2017 - 05:45 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in 5 yaşın altındaki çocukları yararlandırdığı ‘Süt Kuzusu’ pojesine, Suriyeli çocuklar da dahil edildi. Konak’ta 3 bin kişiyle başlayan uygulamada hedef, 14 bin mülteci miniğe süt ulaştırmak...

Suriyeli çocuklar da ‘Süt Kuzusu’ olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Konak’ta yaşayan mülteci çocukları, ‘Süt Kuzusu’ projesine dahil etti. Belirlenen mahallelerde uygulamaya başlanan projeyle, 1-5 yaş arasında yaklaşık 3 bin Suriyeli çocuğa süt dağıtımına başlandı. Ayrıca pilot uygulama sonrasında ‘Süt Kuzusu’ projesinden yararlanacak ilçelerdeki 11 bin Suriyeli çocuğa da süt dağıtımı yapılacağı açıklandı. Bu projeden yararlanmak isteyen Suriyeli ailelerin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 293 45 97 numaralı telefonundan kayıt yaptırabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Kapılar çalınıyor

Pilot uygulama sonrasında ‘Süt Kuzusu’ projesinden yararlanacak bölgeler Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Karabağlar, Konak, Balçova, Narlıdere, Gaziemir ve Güzelbahçe ilçeleri ile Urla’nın Zeytinalanı ve Menemen’in Ulukent, Koyundere, Asarlık mahalleleri olarak belirlendi. Sıkı ve titiz bir çalışmayla belirlenen adreslerin kapısı tek tek çalarak sütleri elden teslim eden ekipler, gittikleri evde kimsenin bulunmaması durumunda ise üzerinde irtibat numaralarının yazıldığı bilgi notları bırakıyor. Bırakılan numarayı arayarak, evde bulunacağı gün ve saati bildirmesi durumunda ekipler tekrar eve giderek sütleri hak sahiplerine teslim ediyor.

Yazarlar