Geri Dön

İftara özel dalyan köfte tarifi - Dalyan köfte nasıl yapılır?

İftar için pişirebileceğiniz dalyan köfte tarifini sizinle paylaşıyoruz. İnternette ramazan tariflerinde yer alan dalyan köfte birçok kişi tarafından aranan lezzetler arasında. Zor bir tarif olarak bilinse de sizin için paylaştığımız dalyan köfte tarifi sayesinde daha kolay yapabileceksiniz. Peki, dalyan köfte nasıl yapılır? İşte iftara özel dalyan köfte tarifi...

İftara özel dalyan köfte tarifi - Dalyan köfte nasıl yapılır?
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı kimyon

İç harcı için:

3 adet haşlanmış yumurta
Hazır garnitür 

Sosu için: 

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası  

Dalyan köfte Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı alın.

2. adım: Üzerine yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın.

3. adım: Yoğurma işleminde yarım çay bardağı kadar suyu ilave ederek iyice yoğurun. 

4. adım: Köftenizin daha lezzetli olması için 1 gece öncesinde buzdolabında dinlendirin. (bunun yerine buzdolabında 2-3 saat dinlendirebilirsiniz)

5. adım: Fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdın birini tezgaha serin.

6. adım: Üzerine dinlenen köfte harcınızı koyun ve diğer yağlı kağıdı üzerine kapatarak merdane ile dikdörtgen olacak şekilde inceltin. Köftenin 1 parmak kalınlığında olması yeterlidir.

7. adım: Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.

8. adım: Açtığınız çukurun içerisine önce garnitürü iyice yayın. Daha sonra haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizin. 

9. adım: Daha sonra harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.

10. adım: Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.

11. adım: 45 dakika sonunda köfteyi çıkarıp üzerine zeytinyağı ve salçadan oluşan sosu sürün. 15 dakika daha fırına verin.

Son adım: Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber