Geri Dön

Susamlı piliç şiş tarifi

Susamı tavuk eti ile denediniz mi? Bu nefis lezzeti denemelisiniz…

Susamlı piliç şiş tarifi
  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

700 gram kemiksiz tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğinize göre)
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 yemek kaşığı susam

Marine etmek için:
5 tane patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı

Susamlı Piliç Şiş Nasıl Yapılır?

Soya sosunu, balı, zencefili ve mısır özünü karıştırıp kuşbaşı tavuk etlerini içerisine ilave edin.

Arada bir karıştırmak suretiyle en az 2 saat dinlendirin.

2 saat sonra susamı ekleyin ve tekrar karıştırın.

Tavuk etlerini şişlere geçirin, hazır ızgarada 1 defa çevirerek yaklaşık 15 dakika pişirin.

Önceden ısıttığınız servis tabaklarında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber