Gündem Susurluk’ta başka şimdi başka konuştu

Susurluk’ta başka şimdi başka konuştu

25.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın’ın faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında verdiği ifadelerle 1997’de Meclis’te Susurluk kazasını araştırmak için kurulan komisyona verdiği bilgiler arasında büyük çelişkiler var

Susurluk’ta başka şimdi başka konuştu

Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın’ın 1997’de Meclis’te Susurluk kazasını araştırmak için kurulan komisyona verdiği bilgiler ile Ankara’da yürütülen faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında Savcı Hakan Yüksel’e verdiği son ifadesindeki değerlendirmeler arasındaki çelişkiler şöyle:

1997
- Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin: Yöneltilen suçlamalar konusunda ve kumarhaneler kralı olarak tanınan Ömer Lütfü Topal cinayetiyle ilgili olarak hiçbir bilgim yok.
- Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu: Adamın hiçbir suçu günahı yokken birileri bu insanı aldattı. Hiçbir günahı hiçbir alakası olmayan bir işten adamı, insanı bir şeye bulaştırdılar.
- ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım: Tanımıyorum.
- Cumartesi Anneleri: Cumartesi annelerini yaratanlar, daha düne kadar şu şu oğlum kayıp diye Yunanistan sınırında yakalanıyor. Bu insanlar ölüm kamplarında bu memleketin evlatlarının kafasını, devrim mahkemelerinde kafalarına kurşun sıkıp iç organlarını satıyorlar; ondan sonra annelerini getirip Galatasaray Meydanı ’na dikiyorlar. Allahınızı severseniz atılan sloganlara bakın, yeter. Yaşasın devrim ve sosyalizm. Doğu Perinçek denen şaklaban, dangalak gidiyor şeyde kuyu arıyor, ceset, bizim siyasilerimizde onun peşinden koşuyor.

2011
- Dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar: Kesinlikle bu işin içinde, elebaşı.
- İbrahim Şahin: Faili meçhul cinayetlerde ‘ölüm timi’nin başı. Ömer Lütfü Topal kumarhanelerinin ele geçirilmesi için infaz edildi. Biz devlet için yaptığımızı biliyorduk ama devlet için değilmiş
- Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: Faili meçhul cinayetlerden bilgisi vardı. Bu işin içinde.
- Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür: Bir süre önce verdiği ifadede gerçekleri dolaylı anlattı. Kendisini kurtarmak için bilgiyi vermemiştir.
- Kemal Yazıcıoğlu: Cinayete ilişkin tüm detayları biliyor.
- Mahmut Yıldırım: Çok güçlüydü. Biz onun yanında hiçiz. Çok güçlü bir ekibi vardı. Onlar bizden çok güçlüydü.
- Cumartesi Anneleri: Anneleri 16 yıl önce kaybolan çocuklarını arıyor. Ölüsünü veya dirisini görmek istiyorlar. Bunlardan Ayhan Efeoğlu ’nu bizzat ellerimle gömdüm. Bana şu bombayı imha et diye paket verdiler. Götürdüm içerisinden insan çıktı. Bu şahsın Ayhan Efeoğlu olduğunu öğrendim. Domuzbağı ile bağlanmış bir vaziyetteydi. Onun cesedinin bulunduğu yeri de gösterebilirim.