Ege Susuzdede Parkı’na yeni nesil oyun alanı

Susuzdede Parkı’na yeni nesil oyun alanı

20.07.2017 - 04:43 | Son Güncellenme:

İzmir’de, Susuzdede Parkı yeni çehresine kavuşuyor. Restore edilecek olan parka yeni ağaçlar dikildi, yeni nesil çocuk oyun alanı yerleştirildi

Susuzdede Parkı’na yeni nesil oyun alanı

Susuzdede Parkı’nda yenileme ve yeşil dokuyu güçlendirme çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 36 ağaç ve binlerce bitki dikti, aydınlatmaları yeniledi, yeni nesil çocuk oyun grupları yerleştirdi. Yıllar içinde estetik görüntüsünü ve fonksiyonelliğini yitiren Susuzdede Parkı’nın özgün dokusuna sadık kalarak yenileyen Büyükşehir Belediyesi, park girişi, aydınlatma ve ana bağlantı yollarının çoğunluğunu tamamladı, eski çocuk oyun parkını kaldırdı yerine bir tanesi engelli olan toplam iki tane yeni nesil çocuk oyun alanı yerleştirdi.

Haberin Devamı

Teras düzenlendi

İki etap halinde restore edilen 46 bin metrekare büyüklüğündeki parkın birinci etabında, kente kuşbakışı bakmak isteyenler için teras bölgesi de yeniden ele alındı.

Süs havuzu yapılıyor

Mevcut bitkilere ilave olarak 36 ağaç, 2 bin 685 çalı, 2430 yer örtücü ve 4 bin 455 sarılıcı bitki dikimi yapıldı. Projenin ikinci etabında süs havuzuyla parkın tamamı yenilenecek. Ayrıca engelli bireylerin kullanımına elverişli olan bölgelerde rampalar ve teknik detaylar hayata geçirilecek.