Gündem T.C kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi!

T.C kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi!

29.10.2015 - 08:29 | Son Güncellenme:

T.C kimlik no ile SGK prim borç, sigorta gün sorgulama ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak size büyük kolaylık sağlayacak. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi haberimizde.

T.C kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama, SGK Sorgulama, SSK Sorgulama işlemlerinizi artık sadece bir tık ile yapabilirsiniz. Çünkü bu üç sorgulama türünün de internet aracılığı ile yapılabilmesi mümkündür. T.C kimlik no ile çok kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü ve SSK prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz. O zaman gelin yazının devamına göz atarak bu işlemlerin nasıl yapıldığına bir bakalım. Fakat bu sorgulama türlerinden bahsetmeden önce, ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan biraz bahsedelim. Buna göre; Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların her türlü sosyal hak ve özgürlüklerini sağlayan ve koruyan bir kuruluş görevi yapmaktadır. Yani, sosyal statüsü ve maddi durumu ne olursa olsun tüm vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu haklardan istekleri doğrultusunda yararlanabilme hakkına sahiptir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu bir çok alanda faaliyet göstermiş olduğu çalışmalarını, artık bir de internet üzerinden sunduğu için biz vatandaşların işi de daha kolaylaşmıştır. Böylece işlerimizi daha çabuk yapabilmekteyiz. Şimdi bir bakalım, SGK Hizmet Dökümü, SGK Sorgulama ve SSK Sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile nasıl yapabiliyormuşuz;

SGK Hizmet Dökümü işlemleri

SGK Hizmet Dökümü bir belge niteliğindedir. Bu belgede yani SGK Hizmet Dökümü’nde, sigortalı olarak çalışan kişinin, ilk işe başlama yani ilk sigorta başlama tarihinden, emekli olacağı tarihe kadarki sürede, yapmış olduğu çalışmaların bilgisi bulunmaktadır. SGK Hizmet Dökümü, SGK’nın hem SSK yani 4A hem Bağkur yani 4B ve hem de Emekli Sandığı yani 4C sigorta birimleri için geçerli olmaktadır. Buna ek olarak, SGK Hizmet Dökümü işlemlerini kullanarak, işe girdiğiniz tarihin bilgisini, kaç farklı yerde çalıştığınızın bilgisini, işten hangi tarihte ayrıldığınızın bilgisini ve toplamda bulunan prim gün sayınızın bilgisini öğrenebilmeniz de mümkündür.

Haberin Devamı

Online olarak SGK Hizmet Dökümü sorgulaması yaparak, bu gibi bilgilere ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. SGK Hizmet Dökümü işlemleriniz için izlemeniz gereken aşamalar ise aşağıda belirtilmiş olduğu gibidir;

· Online olarak, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

· Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

· Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

· Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

· Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Haberin Devamı

· Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

· Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama işlemleri

Kişilerin bağlı olarak çalışmış oldukları Sosyal Sigortalar Kurumu birimlerine göre bazı çalışma bilgileri de değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle her Sosyal Güvenlik Kurumu biriminin sigorta bilgileri de farklılık gösterecektir. O zaman SGK’nın hangi koluna bağlı olarak çalışılıyorsa, o sigorta kolu ile ilgili bilgilere ulaşabilmek için SGK Sorgulama işlemleri oldukça pratik bir yöntem olacaktır. Yine SGK Sorgulama işlemleri aracılığı ile, vatandaşlar bağlı oldukları SGK birimine göre, prim miktarlarının bilgisine, sigortalı olarak işe başlama tarihinin bilgisine, toplam gün sayısının bilgisine ve son olarak ay içinde ödenen gün sayısının bilgisine ulaşabilmektedirler.

Haberin Devamı

Buna göre, SGK Sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden şu şekilde yapabilirsiniz;

· Online olarak, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

· Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

· Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

· Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulama işlemleri

Kişilerin bağlı olarak çalışmış oldukları Sosyal Sigortalar Kurumu birimlerinden biri olan SSK (4A) birimine göre bazı çalışma bilgileri bulunmaktadır. Bu nedenle SGK’nın SSK (4A) koluna bağlı olarak çalışan vatandaşların, bu sigorta kolu ile ilgili bilgilere ulaşabilmeleri için SSK Sorgulama işlemleri oldukça pratik bir yöntem olacaktır. Yine SSK Sorgulama işlemleri aracılığı ile, vatandaşlar bağlı oldukları SSK yani 4A birimine göre, prim miktarlarının bilgisine, sigortalı olarak işe başlama tarihinin bilgisine, toplam gün sayısının bilgisine ve son olarak ay içinde ödenen gün sayısının bilgisine ulaşabilmektedirler.

Haberin Devamı

Buna göre, SSK (4A) Sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden şu şekilde yapabilirsiniz;

· İnternet üzerinden, SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, SGK Sorgulama işlemlerinde izlenilen yolu izlemeniz yeterli olacaktır.

· Fakat bu işlemde farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile 4A yazan bölümü seçmeniz yeterli olacaktır.