Gündem T.C kimlik numarası ile GBT sabıka kaydı sorgulama!

T.C kimlik numarası ile GBT sabıka kaydı sorgulama!

30.05.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemi artık internet üzerinden yapılabiliyor. GBT sorgulama işlemi ile sabıka kaydınıza erişim sağlayabilirsiniz. GBT sorgulama işlemi internet üzerinden ücretsiz olarak yapılır.

T.C kimlik numarası ile GBT sabıka kaydı sorgulama

Yaşadığımız ülkede bulunmakta olan bir çok kuruluş iş başvurusu esnasında her zaman mutlaka sabıka kaydı belgesini istemektedir. Sabıka kaydı belgesi adli suç bilgilerinizin bulunmuş olduğu bir belgedir. Yani eğer si herhangi bir neden ile suç işlerseniz işlediğiniz suç belgeye direk olarak işlenir. Geçmiş dönemlerinizde herhangi bir suç işlemiş iseniz bu suç sabıka kaydınızda görülecektir. Bu neden ile de sabıka kaydı belgesi bir çok başvurularda önemli bir yere sahiptir. Yaşadığımız ülkede genel olarak iş başvurularında istenmekte olan sabıka kaydı belgesi bazı başka olan başvurularında da istenmektedir. İş başvurusu esnasında bankadan kredi başvurusu yapacağınız zamanda lisans başvurusu yapacağınız zamanda bu sabıka kaydı belgesini genel olarak istenmektedir. Ayrıca bu sabıka belgesi öğrenciler için de önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite okumakta olan öğrenciler yurt ve de burs başvurularında da sabıka kaydı belgesi istenmektedir. Birçok yerde istenmekte olan sabıka kaydı belgesine olan talep yoğunluğu yaşanmaktadır. Sabıka kaydı belgesine yaşadığınız yerin adliye sarayına giderek 5 TL işlem ücreti karşılığında alabilmeniz mümkündür. Fakat son yıllarda gelişmekte olan teknoloji sayesinde internet aracılığı ile bir çok işlem online bir şekilde yapılmaktadır. Gelişen teknoloji insan hayatını birçok alanda kolaylaştırmıştır. Önceki senelerde insanlar işlemlerini ilgili kurum ve kuruluşlara giderek yapabilmekteydi bu kurumlar genel olarak kalabalık olurdu ve bu nedenle de saatlerce sıra beklemek zorunda kalır idik. Bu yorucu işlemler bizim vaktimizi çok alırdı ve bir kaç saat orda beklemek zorunda kalırdık. Artık online işlemler yayılmaya başlamıştır ve vatandaşların beğenisini de kazanmayı başarmıştır. Bu sayede vatandaşlar internet erişiminin sağlanabildiği her yerden ister akıllı telefonlarından ister tabletlerinden ister ise bilgisayarlarından çok kolay ve pratik bir şekilde yapmaları mümkün durumdadır. Devletin vatandaşlara sağlamış oldukları bu kolay işlemler sayesinde vatandaşlar işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmektedir. Sıra bekleme zahmeti bulunmamaktadır. E- devlet sistemi bir çok alanda hizmet vermektedir. Bu hizmetler arasında GBT sorgulama işlemi de bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden çok kolay bir şekilde GBT sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E- devlet üzerinden GBT sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyor iseniz e- devlet şifreni olması gerekmektedir. E- devlet şifreni yok ise e- devlet sistemi üzerinden GBT sorgulama işlemi yapamazsınız. E- devlet şifresi almak çok kolay bir işlemdir. E- devlet şifresi almak istiyor iseniz sizlere en yakın bir PTT şubesine gitmeni gerekmektedir. Daha sonra ise kimlik kartını ve ya TC. kimlik numaranı ile 2 TL işlem ücreti vererek sizlere özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresini alabilmeni mümkün olacaktır. Bu şifre ve TC. kimlik numaranı ile e- devlet sistemine giriş yaparak GBT sorgulama işleminizi çok kolay ve de hızlı bir şekilde yapmanı mümkündür.