Gündem Tacizci öğretmen protesto edildi

Tacizci öğretmen protesto edildi

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde 2016 ylında öğrenciyken coğrafya öğretmeni tarafından taciz edildiğini iddia eden ve duruma okul idaresinin sessiz kaldığını söyleyen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E. şikayetçi oldu.

Tacizci öğretmen  protesto edildi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, coğrafya öğretmeni hakkında “çocuğa karşı cinsel taciz” ile “basit tehdit” suçlamaları ile iddianame hazırladı. Konunun önceki gün medyaya yansımasının ardından öğrenciler, okulun koridorlarında görevine devam eden öğretmen S.D.’yi protesto etti. “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atan öğrenciler, “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Kendisi hala görevdedir ve zamanında yaptıklarını şu an da zaman zaman yaptığı kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” denildi.

Haberin Devamı

Soruşturuluyor

Okul idaresi de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“2016’da öğrenci velisi okul müdürüne böyle bir şikayette bulunuyor. Okul müdürü de, İlçe Milli Eğitim’e ve İl Milli Eğitim’e yazı yazdı. Müfettişler incelemeler yaptı ve öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Öğretmene uyarı cezası verildi. Meslekten men, uzaklaştırma ya da ihraç gibi bir ceza almadığından öğretmen hala okulda. Konunun medyaya yansımasıyla hassas bir konu olduğundan, öğrenciler tarafından protesto edildi. Bir de, haberde ‘okul idaresinin koruduğuna’ dair bir ibare de var. Oysa bizim koruma ya da cezalandırma gibi bir fonksiyonumuz yok. Biz gerekli yerlere bildiririz, soruşturması yapılır ve ceza o şekilde verilir.”