Gündem Taraftarın santraforu

Taraftarın santraforu

17.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyada bir taraftar gurubunun darbe ile suçlandığı tek davanın başlayacağı gün binlerce Beşiktaş taraftarının adliyeye akın edeceğini biliyordum. Adliyeye çıkan üst geçitlerde ve yaya kaldırımlarında Çarşı ve Beşiktaş atkılarını satan girişimci kişilerin siyah beyaz giyinmeleri, 16 Aralık tarihinin çok kişi için anlamlı olduğunu gösteriyordu.

Taraftarın santraforu


Sabahın erken saatlerinden siyah beyaz atkı ve formalarıyla Çağlayan Adliyesi’ne gelmeye başlayan Beşiktaşlıların arasında, başka renkleri taşıyan taraftarları gördükçe mutlu olduk. Çarşı gurubunun diğer taraftarlar için “Sevdamızı farklı renklerle yaşıyoruz” nitelendirmesinin zor günlerde desteğe dönüşeceği kanıtlanmıştı. İşyerlerinden izin alarak gelen taraftarlar arasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un yanı sıra Adana Demirspor ve Karşıyaka gibi takımların temsilcileri taraftar olmanın birleştirici gücüyle Beşiktaşlılara destek olmaya gelmişti.

Haberin Devamı

‘Bu çocuklar suç işlemedi’
Atılan sloganlar ve okunan marşlarla adliye avlusu çınlarken, bir sandalyede dinlenen yaşlı bir teyze dikkatimizi çekti. Kafasındaki Çarşı beresini sadece üşümemek için değil yargılananlara destek olmak için taktığını anlatıyordu etrafındakilere. 82 yaşındaki Zehra Ulukaya, “Çocuklar suç işlemedi. Böyle cezalar istenmesi beni üzüyor. Tek suçları iyi bir Beşiktaş taraftarı olmaları” diyordu. Dünyanın ilk darbeyle suçlanan taraftar grubu olan Çarşı’nın davasının başlamasına dakikalar kala “Çarşı yargılanamaz” sloganları atılmaya başlanmıştı. Adliyeye yaklaşan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan görüldüğünde atılan sloganlar coşkunun arttığını kanıtladı. Beşiktaş’ın klasik tezahüratı ‘3’lü’yü duymak isteyenlerin çabası da boşa çıkmadı...