Gündem Tartışma burada bitmez

Tartışma burada bitmez

22.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de önceki akşam yapılan Yüce Divan oylamalarının hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sert değerlendirmeler yaptı.

Tartışma burada bitmez

‘Rahatsızlık duyuyoruz’

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün dünyanın bildiği bir yolsuzluk olayı Yüce Divan’a gönderilmedi. Parlamentonun üzerinde ciddi bir gölge var. Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. Parlamento bu şaibeyi ortadan kaldırabilirdi. Dört bakanın kürsüye çıkıp aklanmak için Yüce Divan talebinde bulunmaları gerekirdi. Bu da olmadı ama AKP içinde 40’a yakın parlamenter bizim duyduğumuz rahatsızlığı duyuyor. Bu da AKP içinde bu olayın, bazı çevrelerin iddia ettiğinin aksine ciddi bir yolsuzluk olayı olduğunu da açıkça gösteriyor” dedi.

‘Fireler onların sorunu’

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Sizce Türkiye dünyaya ne mesaj verdi” sorusunu şöyle yanıtladı: “Çok zor bir soru sordunuz. 11 saatlik bir çalışmayı saniyede cevaplandırmak oldukça zor. Hükümet güvenoyunu kaybetmiştir. 276’nın altına düşmüştür. Güvenoyunun üstünde kalan sadece toplu konuttan sorumlu olan bakandır.” Bahçeli, “40 fireyi nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna ise, “O AKP’nin sorunu, bizim sorunumuz değil” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Tarihi bir fırsat kaçtı’

HDP lideri Selahattin Demirtaş oylama ile AKP içindeki rahatsızlığın ortaya çıktığını belirterek, şöyle konuştu: “AKP içinde belli bir rahatsızlık olduğu anlaşılıyor. Bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmediği, AKP’nin hazırladığı raporun, AKP içinde de kabul görmediği anlaşılıyor. Bugün burada parlamento terihi bir fırsatı kaçırdı. Yüce Divan yolu açılsaydı Türkiye’de rüşvet ve yolsuzluk iddiası sağlıklı bir rotaya oturacaktı. Hukuki bir süreç başlamış olacaktı. Vebali AKP milletvekillerinin üzerinedir. Bu tartışma burada bitmez. AKP’nin yakasına yapışmış bir leke olarak kalacak.”