Siyaset Tatil kararı yok hükmünde

Tatil kararı yok hükmünde

23.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’in tatil edilmesine ilişkin yapılan oylamada 5 Ak Parti’li milletvekilinin hem elektronik sistemle oy kullandığını, hem de pusula gönderdiğini tespit ettiklerini belirterek, toplantı yeter sayısı olan 164’ün bulunmadığını bu nedenle tatil edilmesine ilişkin kararın yok hükmünde olduğunu bildirdi.

Tatil kararı yok hükmünde

Gök, bir grup milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında, “Meclisimizin kara bir gününü yaşıyoruz. İktidar partisinin emellerine ulaşmak için başvurduğu bir sahtecilik yöntemiyle karşı karşıya geldik. Geçtiğimiz günlerde Meclis’te olmayan milletvekillerine oy kullandıran iktidar partisi, Meclis’in tatil edilmesi üzerine verdikleri önergelerde, mükerrer oy kullandırmak suretiyle yakalanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

161’de kaldı

Önerge görüşüldükten sonra yapılan oylamada yoklama istediklerini belirten Gök, “Çünkü meclisimizin kapanmaya değil çalışmaya ihtiyacı var. Tatil olmaya değil halkımızın yararına olan yasaları buradan geçirmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin pek çok kesimi Meclis’ten kendi yararlarına doğru kararlar beklerken, Meclis’in kapanması kabul edilemez” dedi.

İktidar partisinin 164 kişiyi bulundurması gerekirken, mükerrer oy kullandırmak suretiyle bu sayıya ulaştığını belirten Gök şöyle devam etti: “Meclis Başkanı’nı da uyarmamıza rağmen elektronik sisteme girenler ile oy pusulası gönderenlerin karşılaştırılmaması yüzünden yeter sayı olduğundan bahsederek, önergeyi kabul etti ve toplantıyı kapattı. 164 sayısının bulunması gereken toplantı talebinde, iktidar partisinin sağladığı oy 161’de kalmıştır. Tam kanunsuzluk halidir. Meclisin toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesi yok hükmündedir. Meclis’in derhal yarın toplanarak, bu önerge üzerinde tekrar görüşmesi ve karar alması gerekmektedir. Defalarca uyarmamıza rağmen, Meclis Başkanı ‘bu benim işim değildir’ diyerek Meclis’i kapatmıştır. Mükerrer oy kullanan milletvekilleri ile bu oyları geçerli sayan Meclis Başkanvekili hakkında işlem başlatılmalı. Bu sahteciliği yapanların hukuk önünde hesap vermesinin takipçisi olacağız.”