Tatil Adını Arapçadan alan başkent: Madrid

Adını Arapçadan alan başkent: Madrid

02.11.2017 - 15:32 | Son Güncellenme:

Madrid kenti Londra, Moskova, İstanbul, Paris ve Berlin'den sonra Avrupa'nın en büyük şehri. İspanya'nın başkenti olan kent, ülkenin can damarı konumunda.

Adını Arapçadan alan başkent: Madrid

Madrid, Avrupa'nın en büyük kentlerinden biri. Uzun yıllardır İspanyanın başkenti olan Madrid, aynı zamanda ülkenin sanat ve turizminde de önemli bir yere sahip.

Haberin Devamı

Madrid nerede?
Madrid, güneybatı Avrupa'da bulunan İber Yarımadası'nın orta bölgesindedir. İspanya'nın başkenti olan kent, aynı zamanda Avrupa'nın en yüksek başkentlerinden birisi. Guaddarama dağlarının güneyinde yer alan Madrid, sahip olduğu yükseklikten ötürü ani hava değişimlerine maruz kalıyor. Yazın sıcaklıkların 40 dereceye ulaştığı Madird'te kışın hava sıcaklığı eksili değerlerin altına düşmez.

Madrid kentine nasıl gidilir?
İspanya Krallığı'nın başkenti olan Madrid'e haftanın her günü İstanbul'dan doğrudan seferler düzenlenmekte. İstanbul'a 3.538 kilometre uzaklıkta bulunan Madrid'e dört saatlik bir uçuşun ardından ulaşmak mümkün. Kış döneminde iki saatlik bir zaman farkının oluştuğu Madrid'te para birimi olarak Avro kullanılıyor. Ülkenin her konuda en önemli şehri olan Madrid, turizm konusunda da önemli bir paya sahip.

Haberin Devamı

Madrid'te bulunan Barajas Havaalanı kent merkezine 12 kilometrelik bir uzaklığa sahip. Ücretsiz otobüs servislerinin yanı sıra metro ve taksiyle de kent merkezine ulaşmanız oldukça kolay.

Adını Arapçadan alan başkent: Madrid

Madrid tarihi hakkında bilgiler...
9. yüzyılda kurulan Madrid'in adı, Arapçada su kanalı anlamına gelen Macerit kelimesine dayanıyor. İber Yarımadası'nda yedi yüzyıl boyunca yaşayan Emevilerin kurduğu kent, İspanyol hakimiyetine geçtikten sonra da önemini korudu. İspanyolların 15. yüzyıldan sonra Güney Amerika'dan getirdikleri zenginlikler şehire görkemli yapıların inşa edilmesini sağladı. 19. yüzyıldan itibaren modern mimari örneklerinin görülmeye başlandığı kent, İspanyol İç Savaşı'nın sona erdiği 1939'dan sonra büyük bir onarıma girdi.

Prado Müzesi
Dünyanın en önemli sanat koleksiyonlarından birine sahip olan Prado Müzesi, İspanya'nın başkenti Madrid'te yer almakta. 1819'da inşa edilen binada beş binden fazla sanat eseri sergilenmekte. Eserler arasında Velazquez gibi önemli ressamların tabloları da yer almakta.

Adını Arapçadan alan başkent: Madrid

Real Madrid Futbol Kulübü
Madrid'in simgelerinden biri olan kulüp, dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı futbol camialarından biri olarak kabul edilir. Büyük bir taraftar kitlesine sahip olan takım maçlarını Madrid'teki efsanevi başkanları Santiago Barnabeu ile aynı adı taşıyan stadyumda oynamaktadır. 1974'de açılan 81.000 kişilik stad Real Madrid'in sayısız başarısına tanıklık etmiştir. Dünyanın en ünlü futbolcularının top koşturduğu takımın teknik direktörlüğünü Zinedine Zidane üstlenmekte.

Haberin Devamı

Adını Arapçadan alan başkent: Madrid


Madrid kentinde görülmesi gereken yerler
İspanya'nın yönetim şehri olan Madrid aynı zamanda kültür ve sanat konusunda da öncü bir rol oynamakta. Kentte çok sayı sergi ve konser salonu bulanmakta.
Kentin en canlı yerlerinden biri olan Gran Via caddesi, Plaza Espana, Prado Müzesi, 12. Alfonso Anıtı, Cervantes Heykeli, Bueno Retiro Parkı, Canajelas Meydanı kentin en önemli turistik alanları arasında.

Adını Arapçadan alan başkent: Madrid