Tatil Emirgan Korusu nerededir?

Emirgan Korusu nerededir?

09.05.2017 - 17:15 | Son Güncellenme:

İstanbul'un en ünlü korularından birisi olan Emirgan Korusu nerededir? Özellikle yazın gelmesiyle yoğun ilgiyle karşılaşan Emirgan Korusu'nda neler yapılır? İşte Emirgan Korusu hakkında bilmeniz gerekenler…

Emirgan Korusu nerededir

Emirgan Korusu İstanbul ilinin Sarıyer ilçesinde bulunan ve Emirgan ile İstinye semtleri üzerine kurulu 47,2 hektar büyüklüğünde bir koru alanıdır. 17. yüzyılda 4. Murat, Roma seferi dönüşünde yanında beraber getirdiği İranlı Prens Emir Güne Han'a koruyu armağan etmiş ve bölge bir süre Feridun Bey Bahçeleri adı ile anılmıştır. 1860'lı yılların sonuna doğru İsmail Paşa korunun yeni sahibi olmuş ve koruyu kıyı hattına inşa ettirdiği ahşap sarayın arka bahçesi olarak kullanmıştır.

Haberin Devamı

1930'lu yıllarda Satvet Lütfi Tozan'a satılan Emirgan Korusu 1940'lı yıllarında başında devlet tarafından satın alınmış ve halkın kullanımına açılmıştır. Emirgan Korusu'nda bulunan 3 köşk de İsmail Paşa tarafından inşa ettirilmiştir.

Emirgan Korusu'na nasıl gidilir?

İstinye, Bahçeköy, Sarıyer yönünden 25E, 42T, 40T; Kabataş yönünden 25E, 40T, 22RE; Mecidiyeköy yönünden 29Ş; Zincirlikuyu yönünden 40B; Taksim yönünden 40, 42T, 40T; İstinye İskele’sinden 40 numaralı hatlara binerek Emirgan'a ulaşabilirsiniz.

Emirgan Korusu'na özel araçla gelmek isteyenler Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde sol şeritteki tabelaları izleyerek; İstinye yönünden Tormak Burnu sonrası ulaşabilirler.

Anadolu Yakası'nda vapurla gelmek isteyenler Beşiktaş'a geçerek Ortaköy tarafına doğru giden bir otobüs hattı ile ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Emirgan Korusu'nda neler yapılır?

Koru içerisindeki köşkler günün belli saatlerinde açık büfe kahvaltı hizmeti sunar. Kahvaltı için kişi başı fiyatlar 30 ila 40 TL civarındadır. Koru ayrıca çok sayıda doğa sever ve fotoğrafçının akınına uğrar. Yılın belli dönemlerinde çeşitli festivaller de düzenlenir.

Emirgan Korusu'nda kaç köşk bulunur? Emirgan Korusu'ndaki köşklerin isimleri nelerdir?

Emirgan Korusu'nda 3 köşk bulunur. Bunlar Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk'tür.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü