Tatil Gölcük Gölü Bolu İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Gölcük Gölü Bolu İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:00 | Son Güncellenme:

  Ülkemizin en güzel göllerinden birisi Gölcük Gölüdür. Gölcük Gölü, insana ilham veren etkileyici görünümü ile çok sayıda insanın gezi rotasında yerini almayı başarıyor. Gölcük Gölü ve çevresini görmek isteyenler için Gölcük Gölü Bolu ilinde nerede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi hakkında bilgiler yazımızda.

Gölcük Gölü Bolu İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 

 Gölcük Gölü, adını taşıyan tabiat parkının yemyeşil bitki örtüsü ve ağaç toplulukları ile birlikte Bolu ilimizin öne çıkan doğal zenginliklerinden. Hafta sonu şehrin yorucu ve stresli ortamından temiz hava, huzurlu bir atmosfer ile yeşil doğanın hakim olduğu alanlara kaçmak isteyenler için Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı ideal kaçış noktalarından birisi. Son yıllarda oldukça popüler olan tabiat parkı ve gölü çok sayıda insanı en güzel şekilde ağırlıyor.

Haberin Devamı

 

 Gölcük Gölü Bolu İlinde Nerede?

 

 Gölcük Gölü, Bolu Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Gölcük Gölü'ne gelmek isteyenlerin ilk olarak Bolu'ya gelmesi gerekiyor. İstanbul'a 260 kilometre mesafede olup yaklaşık olarak 3 saat 40 dakika sürmektedir. Ankara'ya 190 kilometre uzaklıktadır. Kocaeli'ne ise 170 kilometre mesafededir. İstanbul veya Ankara'dan TEM otoyolu güzergahı ile kısa bir zaman diliminde Bolu'ya rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Bolu Gölcük Tabiat Parkı, Bolu ilimizin yaklaşık 13 kilometre güney kesimindedir. Bolu merkezden ise 10 kilometre yol giderek parka ulaşabilirsiniz.

 

 Gölcük Gölü'nün Özellikleri

 

 Gölcük Gölü ve çevresi, kalabalık büyükşehirlerden bunalan insanlara adeta rahatlatıcı bir terapi sağlıyor. Betonarme yapılardan uzaklaşarak kuş cıvıltılarına ve yeşilin en güzel tonlarına kendinizi bırakabileceğiniz bu eşsiz mekan, doğa fotoğrafçılarına unutamayacakları kareler yakalama fırsatını cömert bir şekilde sunuyor. Gelirken fotoğraf makinenizi mutlaka yanınızda getirmeniz gereken Gölcük Gölü ve çevresi çeşitli özellikleri ile beğenilen doğal güzellikler arasında. Kızılçam, ardıç, gürgen, kızılcık, orman gülü, çoban püskülü, mürver dikkat çeken ağaç ve bitki örtüsünün içinde.

Haberin Devamı

 

 Gölcük Gölü'nün yükseltisi 1217 metredir. Gölün yüzeyi 4,5 hektar, etrafı ise ortalama olarak 1300 metredir. Etrafı göknar, kayın, gürgen ve farklı türlerde ağaç çeşitleri ile kaplıdır. Gölcük Gölü, her mevsim muhteşem bir manzaraya haizdir. Gölcük Gölü'nün hemen yakınında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Devlet Konukevi bulunmaktadır. Gölün çevresinde kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit ve oldukça ilgi gören bungalov tipi konaklama tesisleri mevcuttur.

 

 Gölcük Gölü'nün Oluşumu ve Tarihçesi

 

 Gölcük Gölü'nü ziyaret edenler ya da gitmeyi düşünenler tarafından gölün oluşumu merak edilmektedir. Gölcük Gölü, Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılan bir set gölüdür. Göl ve etrafı "Tabiat Parkı" olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır.