Tatil Harput Kalesi Elazığ İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Harput Kalesi Elazığ İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

24.09.2020 - 14:18 | Son Güncellenme:

Elazığ Türkiye'nin en gezilesi şehirleri arasında bulunmaktadır. Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Elazığ'da pek çok tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Elazığ'ın en ünlü kalelerinden birisi de Harput kalesidir. Harput kalesi Elazığ'a seyahat edenlerin ilk uğradığı turistik yerlerden birisidir. Müze kapsamında ziyaret edilen Harput kalesi gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Bundan ötürü bu şehre gelenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden olan Harput kalesi şehrin manzarasını da yansıtmaktadır. Harput kalesine gelen pek çok kişi bu kalede oldukça keyifli vakitler geçirmektedir. Tarihe ışık tutan bir kale olan Harput kalesi tarih meraklıların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir kaledir. Harput kalesi en çok araştırılan ve ziyaret edilen kalelerden birisi olmuştur. Peki, Harput kalesi Elazığ'ın neresinde yer almaktadır? Harput kalesinin tarihi özellikleri nelerdir? Harput kalesine nasıl gidilir? Harput kalesinin öne çıkan detayları nelerdir? İşte Harput kalesine dair merak edilenler.

Harput Kalesi Elazığ İlinde Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Harput kalesi Elazığ'ın en tarihi yapılarından birisidir. Harput kalesinin tarihi Anadolu'da yaşamış olan Urartular'a kadar uzanmaktadır.

Harput Kalesi Nerede?

Harput kalesi Elazığ'ın Harput ilçesinde bulunan bir kaledir.

Harput Kalesine Nasıl Gidilir?

Harput kalesi hem hava yolu ile hem de kara yolu ile ulaşım mümkündür. Elazığ havalimanına hava yolu ile indikten sonra araç kiralayarak Harput kalesine geçiş yapabilirsiniz. Harput kalesine toplu taşıma ile de ulaşmak mümkündür. Elazığ merkezinde yer alan otobüsler ile Harput'a gidilir. Ardından yürüme mesafesi ya da taksi ile Harput kalesine varabilirsiniz.

Harput Kalesi Tarihi

Harput kalesi Urartular tarafından inşa edilmiş bir kaledir. Şehri savunmak için Urartular döneminde inşa edilen bu kale tarihte pek çok savaş görmüş bir kaledir. Harput kalesi Urartular döneminde dikdörtgen bir planlı inşa edilmiştir. Milattan önce 8. yüzyılda inşa edilen bu kale tarihte süt kalesi olarak da bilinmektedir. Tarihte bu kaleye süt kalesi denmesinin sebebi yapımında harç yerine süt kullanılmasından ötürüdür. Milattan önce 6. yüzyılda ise Perslerin işgaline uğrayan bu kale Pers hakimiyeti altında kalmıştır.

Bir dönemde bu kale Bizans hakimiyeti altında kalmıştır.

Harput Kalesi Giriş Ücreti

Harput kalesine giriş ücretsizdir.

Harput Kalesi Özellikleri

- Yapımında harç ve su yerine süt kullanılmıştır.
- Kalenin iç ve dış bölümleri bulunmaktadır.
- Kalenin surları kesme taşlardan ve kayalardan inşa edilmiştir.

Harput Kalesi Hakkında Bilgi

Harput kalesi Elazığ'ın en eski kaleleri arasındadır. Elazığ'ın gezilecek yerler arasında bulunan bu kale gezilesi görülesi kalelerden bir tanesidir.